Direct aanmelden!

Inmiddels is Lydia weer heerlijk aan het werk gegaan na haar zwangerschapsverlof, maar hiermee kwam ook een einde aan mijn waarneemperiode bij Creation. En ik heb een fijne tijd gehad!
Ik ervaar mijn beroep als verloskundige niet als ‘werk’, maar een manier van leven waarin ik graag vol overgave, verwondering en liefde wil klaarstaan voor alle moeders, vaders en baby’s. Toch zou je op beroepsmatig niveau kunnen zeggen dat ik in de afgelopen 5 maanden mijn verloskundig hart heb kunnen ophalen bij Creation!
Zo maar een opsomming van mijn activiteiten bij Creation in de afgelopen 5 maanden, zodat jullie een idee krijgen van de dingen waar ik zo van heb mogen genieten:

  • 34 bevallingen mogen meemaken; waarvan 19 thuisbevallingen, 5 poliklinische en 10 bevallingen die ik mocht overdragen aan de klinisch verloskundige of gynaecoloog. Van een eerste tot een vijfde kindje. Van een onverwachtse thuisbevalling tot een spannende ziekenhuisbevalling. Van 5 tot 9 ponders. Ik denk aan een supersnelle thuisbevalling waarbij ik slechts 3 minuten binnen was toen zoonlief geboren werd. Of die bevalling die ik eigenlijk had overgedragen aan de klinisch verloskundige, maar de barende bleef ondersteunen en uiteindelijk ook de geboorte van het kindje mocht begeleiden. En dan die barende die de eerste keer geen fijne bevallingservaring had gehad en dit keer op medische indicatie in het ziekenhuis moest bevallen, maar bij mijn binnenkomst geen keus meer had en prachtig thuis op de baarkruk bevallen is. Van zulke momenten kan ik erg genieten.
  • Ruim 4000 km afgelegd voor de kraamvisites en bezoekjes in de diensten. Waarbij mijn auto regelmatig als ontbijt-, lunch of dinerplekje werd gebruikt 😉
  • Ongeveer 220 uur spreekuur met heel veel van jullie gezichten. Van intakes, tot echo’s en nacontroles; de eerste spannende bezoekjes tot de laatste bezoekjes in de uitgerekende periode.
  • Tientallen dames (en heren) mogen verblijden met een eerste beeld van hun kindje bij de eerste echo, maar sommigen ook mogen bijstaan in het verdriet bij het verliezen van een o zo gewenst kindje.

 

Prachtige momenten, warme herinneringen, vermoeiende, maar ook voldaan-voelende diensten, ontroerende reacties, fijne samenwerking met collega’s, wonderlijke geboortes, verdrietige boodschappen, slapeloze nachten, intensieve en mooie gesprekken en vernieuwende ontmoetingen.

Bedankt voor jullie openheid tijdens onze gesprekken, voor jullie betrokkenheid in de intensieve diensten, de boterhammen en kopjes thee die op het goede moment werden aangeboden en het getuigen mogen zijn van de prachtige, wonderlijke geboortes waar ik bij aanwezig was.
Ook jullie, die nog vol verwachting uitkijken naar jullie kindje, wil ik bedanken. Ook al maken we de eindsprint niet met elkaar mee, toch waardeer ik de mooie ontmoetingen die wij mochten hebben.

Dank jullie wel!