Direct aanmelden!

Informatieavonden

Uit onderzoek blijkt dat zwangeren en hun partners op zoek zijn naar betrouwbare informatie en antwoorden op vragen. Er is genoeg te krijgen: via internet, boeken, apps, folders en via bekenden. Belangrijk is echter dat de informatie klopt en afgestemd is. Daarom organiseren wij informatieavonden. Deze zijn met name bedoeld voor zwangeren die hun eerste baby verwachten, maar iedereen is uiteraard welkom. Ook interactie met andere zwangeren is hier van toegevoegde waarde. Hieronder zie je een overzicht van de informatieavonden.

Babyband
door Rosanne
De inhoud van deze avond is zorgvuldig afgestemd op zwangeren die hun eerste kindje verwachten. Er komt veel op je af wanneer je zwanger bent en dat is terecht, want het krijgen van een kind is het grootste life-event wat je kunt meemaken! Hoe logisch is het dan ook, dat je je goed wilt voorbereiden, praktisch, maar ook mentaal en sociaal. Daarom komen de volgende onderwerpen aan bod:

Leefstijl: voeding in de zwangerschap, sporten, werken, slapen
(Mede door deze input is het verstandig deze informatie avond vroeg in de zwangerschap bij te wonen, liefst tussen 12-24 weken.)
Voorbereiden op: bevalling (geboorteplan) en kraamtijd (kraamtijdplan)
Draagdoek gebruiken: vanuit hechting aan je baby

Zijn de kosten voor deze informatie avond een probleem? Bespreek het dan met ons!

Babykomst
door Tineke
Deze avond staat helemaal in het teken van de medische, mentale en praktische kanten die de bevalling met zich meebrengt. Je wordt meegenomen in meest voorkomende scenario’s ten tijde van de bevalling, zodat je goed op de hoogte bent van de processen die zich afspelen in je lichaam, hoe je het beste kunt omgaan met pijn, wat je van de professionals mag verwachten en hoe we optimaal teamwork kunnen gaan bereiken. De avond die je gedaan moet hebben, als je voor de komst van je baby staat!

Zijn de kosten voor deze informatie avond een probleem? Bespreek het dan met ons!

Babyborst
door Corianne of Lianne
Tijdens deze avond worden de meest belangrijke zaken voor het welslagen van de borstvoeding besproken. Ook besteden we aandacht aan het natuurtalent van een kindje om te drinken aan de borst! Op deze informatie avond leer je dus alle basisvaardigheden over aanleggen, voedingshoudingen, groeien en meer.

Zijn de kosten voor deze informatie avond een probleem? Bespreek het dan met ons!

Babynext
door Tineke en Rosanne
De inhoud van deze informatiefilm gaat over het krijgen van ‘een volgend kindje’. Nu heb je een eerdere ervaring en hoe gebruik je dan je eigen ervaring? Hoe anders is een volgende bevalling? Het doel is ook opfrissen en aan het denken gezet worden, voordat je de komende bevalling in gaat.

Zijn de kosten voor deze informatie avond een probleem? Bespreek het dan met ons!

Bekijk agenda voor de data informatieavonden

Tip: Je kunt je voor deze informatieavonden handig en snel aanmelden via onze webshop. Al deze informatieavonden zijn ook in een online variant beschikbaar.

Nog meer weten?

We hebben een complete bibliotheek met cliëntenfolders, handige links, adressen, boeken en literatuur.

Ga naar de bibliotheek