Direct aanmelden!

24/7 bereikbaar

Ben je ongerust of ga je bevallen, bel dan altijd direct naar 0318-553465. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op het nummer, tijdens je zwangerschap, de bevalling of de kraamtijd. Juist ongerustheid of twijfel is een reden om ons te bellen en soms ook reden voor een huisbezoek. Dat schept voor iedereen duidelijkheid en is dus niet voor niets! Als je ons belt bedenken we samen wat gewenst en nodig is.

Belinstructies

Om je wat handvatten te geven wanneer je in ieder geval moet bellen hebben we een bellijstje opgesteld. Bedenk daarbij dat dit richtlijnen zijn. Soms presenteert zich een situatie die hier niet beschreven is, bel dan altijd! We vinden het belangrijk dat je geen drempel ervaart

Weeën:

 • Wanneer je gaat bevallen van je eerste kind, bel je ons als je 1 uur lang weeën hebt om de 4-5 minuten die 60 seconden duren.
 • Wanneer je al eens eerder bent bevallen bel je ons in ieder geval als je weeën hebt om de 5 minuten, of de weeën herkent van je eerdere bevalling.
 • Het kan zijn dat we tijdens de controle een andere afspraak met je hebben gemaakt, om welke reden dan ook. Bel dan zoals afgesproken.
 • Krijg je weeën voor 37 weken, neem dan direct contact op.

 

Breken van de vliezen: 

 • Wanneer de vliezen breken en het vruchtwater is groen of bruin van kleur, dan bel je ons direct. Ook in de nacht.
 • Wanneer de vliezen breken en het vruchtwater is helder of iets roze van kleur en je hebt geen weeën om de 5 minuten, dan hoef je niet direct te bellen. Bel dan rond 08.30u zodat we kunnen afspreken hoe laat we langskomen. Als je vliezen overdag breken, stel ons dan ook op de hoogte, zodat we dezelfde dag nog langs kunnen komen.
 • Wanneer het hoofdje tijdens de controles nog niet was ingedaald moet je rustig gaan liggen en ons direct bellen, ook ‘s nachts! Dit zullen we tijdens het spreekuur dan ook aangeven.
 • Breken de vliezen voor 37 weken, neem dan direct contact op.

Lees de cliëntenfolder gebroken vliezen

In onze folderbibliotheek vind je al onze digitale cliëntenfolders. Lees ze online of download de folder. Ben je op zoek naar een specifiek onderwerp of heb je nog vragen naar aanleiding van onze folders? Neem dan contact met ons op!

Bloedverlies:

 • Bij helderrood bloedverlies is het van belang om ons direct te bellen. We willen dan in ieder geval telefonisch nagaan of de hoeveelheid bloed die je verliest passend is bij de fase waarin je je bevindt.
 • Wanneer je rozig slijm of de slijmprop verliest hoef je ons niet te bellen. Dit betekent dat de baarmoedermond bezig is met rijpen, maar dat de bevalling nog niet begonnen is.

 

Minder leven voelen:

 • Bel ons als er verandering is in het patroon van bewegen van de baby.
 • Twijfel je over de hoeveelheid bewegen van de baby, ga dan liggen en let op de bewegingen gedurende 2 uur. Ben je dan nog ongerust, bel ons dan.

Soms kan het voorkomen dat we ergens rijden waar we geen bereik hebben, of staan we in een lift als je ons belt en nemen we niet op. Dan word je doorverbonden met het andere team. Zo zijn we in ieder geval gegarandeerd van continue bereikbaarheid. Indien je ons niet bereikt, probeer het dan na een paar minuten opnieuw. Wanneer we dan nog niet bereikbaar zijn kun je contact opnemen met de portier van ziekenhuis Gelderse Vallei, telefoonnummer 0318-434343. Indien het spoed betreft kunnen ze meerdere van ons privé bereiken en nemen we zo spoedig mogelijk contact op met je.