Direct aanmelden!

Een groeiende praktijk…

Tijdens onze teambuilding in november hebben we met elkaar nagedacht over de organisatie van onze praktijk. We zijn al jaren een groeiend bedrijf en dat is prachtig, maar brengt ook situaties met zich mee die vragen om een kritische blik. Samen hebben we naar verschillende mogelijkheden gekeken die binnen onze visie passen, en hieruit volgend zijn een aantal aanpassingen ontstaan welke we per april 2018 willen realiseren:

 

  • We gaan de praktijk uitbreiden met een 5e verloskundige collega. Zo kan de werkbelasting beter verdeeld worden en zijn we flexibeler in het opvangen van vakanties / verloven en scholingsdagen binnen de praktijk.
  • We gaan de praktijk uitbreiden met een praktijkassistente die er 4 dagen van de week in de ochtend is, met name voor praktijkondersteuning en administratieve taken. (mocht je iemand weten, geef ons en desbetreffende persoon een seintje :-)..) Onze huidige assistente Rieneke heeft aangegeven op deze manier niet te kunnen werken, dus we gaan van haar afscheid nemen komend jaar, met een heel dubbel gevoel, want we hebben met veel plezier samengewerkt.
  • We gaan starten met een verloskundig telefonisch spreekuur van maandag t/m donderdag van 13.00 – 14.00 uur voor praktische vragen, zoals het verzetten van een afspraak. We plannen deze tijd in op spreekuurdagen, zodat we dan achter de computer zitten. Hierdoor wordt de dienstdoende minder gestoord tijdens visites/bevallingen door telefoontjes die niet dringend zijn.
  • We gaan dienst hebben door 2 verloskundigen laten vervallen. Als we dienst hebben is dat door 1 verloskundige voor de hele praktijk. Terugkijkend zien we dat de kans op bevallen bij een verloskundige die je goed kent ongeveer gelijk is wanneer we werken in duo’s of wanneer we voor de hele praktijk werken. Bij voortzettende groei, hopen we 2 teams van 3 verloskundigen te kunnen gaan realiseren.
  • Voor de planbare afspraken krijg je 2 vaste verloskundigen. Deze teams zijn per 1 april 2018 Lydia & Tineke of Corianne & Rosanne. Zie je ons liever allemaal een keer tijdens je zwangerschap is het zeker mogelijk om ook een afspraak bij de andere verloskundigen te maken.
  • Door deze aanpassingen doen wij weer al het spreekuur buiten onze dienstdagen. Dat betekent dat we de spreekuren kunnen garanderen en niet gestoord worden tijdens je controle door de telefoon

 

Wat belangrijk blijft is dat we met zorgvuldigheid, ruim de tijd, met kwaliteit en passie ons werk kunnen blijven doen. We gaan op deze werkwijze beter voor jullie als zwangeren kunnen zorgen, met veel aandacht de bevalling kunnen begeleiden en ook voor onszelf en onze gezinnen kunnen blijven zorgen.

We zullen jullie zeker op de hoogte blijven houden van onze praktijkontwikkelingen. Wat we nog expliciet willen benoemen, is dat de uitkomsten uit het cliëntenpanel en de enquête heel belangrijke factoren zijn in de ‘ stem’ die jullie als zwangeren hebben in onze praktijkvoering. Daarom een extra bedankje aan jou als je hieraan hebt meegewerkt!