Direct aanmelden!

Bij het afsluiten van het kraambed vertellen we je over de mogelijkheid voor een nacontrole. Deze vindt ongeveer 6 weken na de bevalling plaats op de praktijk. Deze controle is met name gericht op jou, maar we vinden het natuurlijk leuk om jullie kindje ook weer te zien. We meten je bloeddruk, bepalen je ijzergehalte indien nodig en kunnen de genezing van een eventuele scheur of knip beoordelen. We kunnen ook beoordelen of de spieren in je buik goed herstellen en we geven je adviezen over het oppakken van bewegen en sporten.

Verder praten we wederom na over de bevalling en evalueren we de gehele zorg die je van ons ontvangen hebt. We geven je informatie en indien gewenst advies over vruchtbaarheid en anticonceptie. Ook bedenken we met elkaar hoe het beleid voor de zwangerschap, bevalling en het kraambed eruit zou zien in geval van een volgende zwangerschap.

Het is een afspraak waarin we dus medische controles uitvoeren, terugblikken en vooruitkijken. Voor velen en ook voor onszelf is het ook goed om te markeren dat er een einde komt aan het intensieve traject wat we met elkaar hebben doorlopen. Regelmatig zeggen we dan tegen elkaar: Raar om afscheid te nemen… Maar er zijn wat ons betreft altijd weer mogelijkheden om met elkaar in contact te zijn. Na de enquête, op onze moederochtenden of andere leuke events die we organiseren, bij de babymassage, het cliëntpanel, of gewoon in de supermarkt of speeltuin in onze wijk! En dan blijft het altijd leuk om te zien hoe de kleintjes groter worden.