Direct aanmelden!

Onze missie

Iedere baby is het waard om onder de best mogelijke omstandigheden op de wereld te komen.

Onze visie

Alle zwangeren in Veenendaal, Lunteren en omliggende dorpen, zijn van harte welkom, om met verwondering over gegeven nieuw leven en respect voor autonomie begeleid te worden.

Voor wie zijn wij er?

Onze missie en visie zijn van toepassing op de volgende doelgroep: zwangeren en hun gezinnen in Veenendaal en Lunteren en omgeving (maximale aanrijtijd van 20 min) en vrouwen in de vruchtbare leeftijd. De focus ligt daarbij op de eerste lijn / fysiologie, maar ook voor zwangeren die onder behandeling zijn in de tweede lijn (gynaecoloog) biedt onze doelstelling mogelijkheden voor begeleiding. Daarnaast willen we onze kwaliteiten breder in de maatschappij inzetten ten behoeve van bijvoorbeeld scholieren, het netwerk van de sociale kaart, collega verloskundigen, de opleidingen en de samenwerking met huisartsen en andere geboortezorgprofessionals.

Hoe je afkomst, cultuur, religie of overtuiging ook is: Je bent hartelijk welkom!

Dit heeft gevolgen voor hoe wij verloskundige zorg invulling geven.

 • We onderscheiden ons door het werken op kleinschalige wijze. Met meer aandacht en tijd dan de norm, door 2 vaste verloskundigen.
 • We bieden topkwaliteit van zorg; compleet en met expertise op diverse gebieden.
 • We denken vanuit mogelijkheden en leveren maatwerk, we zien ieder mens als uniek.
 • We doen ons werk vanuit vertrouwen in fysiologie.
 • We zijn bereikbaar en staan open voor feedback; goede en persoonlijke communicatie staat bij ons hoog in het vaandel.

 

Dit heeft gevolgen voor ons als Creation-team

 • Als team zijn wij gedreven, verwonderd over de schoonheid en ontwikkeling van menselijk leven.
 • We willen elkaars kwaliteiten gebruiken, zo bundelen wij onze vrouwenkracht en inspireren wij elkaar.
 • We blijven bouwen aan een groeiend en gezond bedrijf, waarin wij elkaar accepteren en van elkaar leren.
 • We dragen zorg voor elkaar, voor en door eerlijkheid, vriendschap, professionaliteit en oprechtheid.
 • We zijn bereid te reflecteren en onze fouten of tekortkomingen toe te geven, daarvan te leren en daarna verder te gaan.

 

Dit heeft gevolgen voor de plaats waar wij zijn

 • In onze maatschappij hebben we een breder blikveld dan de zwangere en haar gezin alleen.
 • We zijn te vinden op scholen voor voorlichting, laten onze stem horen in de media en werken mee met organisaties die onze missie onderschrijven.
 • Wij willen rustig blijven en doorgaan, wanneer rampen en veranderingen dreigen.
 • We houden van doelgericht samenwerken met andere professionals in de geboortezorg, met als doel het verbeteren van zorgkwaliteit voor onze cliënten.

 

Want nogmaals: elke baby is het waard om onder de best mogelijke omstandigheden op deze wereld terecht te komen.

Waaruit onze visie en missie geboren is

In het verborgene gemaakt. De tekst die je op onze homepagina én ook op deze pagina tegenkomt. Deze tekst is genomen uit Psalm 139, een boek uit de Bijbel. In deze psalm, dit lied, verbaast de dichter zich. Hij verbaast zich over het wonder van nieuw leven. Zijn verbazing beschrijft het nieuwe leven als een ‘ongevormd begin’ wat ‘in het verborgene’ gemaakt is. Verder spreekt hij over ‘geborduurd’. In heel deze tekst proeven we de bewondering van de dichter over het gedetailleerde en wonderlijke ontstaan van dit nieuwe leven.

Vanuit deze verwondering maakt de dichter een lied voor zijn Schepper, God. Een lied van verwondering waarin wij ons herkennen. Een kindje is een wonder. Onze begeleiding wordt gekenmerkt door deze verwondering. Omdat ieder kindje uniek is en wij iedere keer weer getuige mogen zijn van het wonder. Wij zien het als een voorrecht dat we jullie als ouders ‘in verwachting’, mogen begeleiden. Juist omdat het om zo’n bijzonder periode in jullie leven gaat. Een bijzonder moment wat ook weleens moeilijk is, of spanningen met zich meebrengt. Ook daarom kiezen we er bewust voor om jullie persoonlijke begeleiding te bieden.

Nieuw leven een wonder - psalm 139