Direct aanmelden!

Onze visie

In het verborgene gemaakt. De tekst die je op elke pagina tegenkomt. Deze tekst is genomen uit Psalm 139, een boek uit de Bijbel. In deze psalm, dit lied, verbaast de dichter zich. Hij verbaast zich over het wonder van nieuw leven.

Zijn verbazing beschrijft het nieuwe leven als een ‘ongevormd begin’ wat ‘in het verborgene’ gemaakt is. Verder spreekt hij over ‘geborduurd’. In heel deze tekst proeven we de bewondering van de dichter over het gedetailleerde en wonderlijke ontstaan van dit nieuwe leven.

Vanuit deze verwondering maakt de dichter een lied voor zijn Schepper, God. Een lied van verwondering waarin wij ons herkennen. Een kindje is een wonder. Een wonder als het gezond is, maar vooral een wonder als het geliefd is. In jullie zwangerschap en tijdens de geboorte zul je ervaren dat je je aan je -nog ongeboren- kindje hecht. Omdat het zoiets moois en wonderlijks is.

Onze begeleiding wordt gekenmerkt door deze verwondering. Omdat ieder kindje uniek is en wij iedere keer weer getuige mogen zijn van het wonder. Wij zien het als een voorrecht dat we jullie als ouders ‘in verwachting’, mogen begeleiden. Juist omdat het om zo’n bijzonder moment in jullie leven gaat. Een bijzonder moment wat ook weleens moeilijk is, of spanningen met zich meebrengt. Ook daarom kiezen we er bewust voor om jullie persoonlijke begeleiding te bieden, als kleine praktijk.

Deze visie heeft praktische consequenties voor onze praktijkvoering. Denk daarbij vooral aan:

  • Uitgebreid de tijd per cliënt
  • Laagdrempeligheid
  • Persoonlijke aandacht
  • Informatievoorziening
  • Mogelijkheden om de zorg af te stemmen op individuele wensen

 

Dé reden van ons bestaan is, dat wij vinden dat iedere baby het waard is om onder de best mogelijke omstandigheden op de wereld te komen. Daar willen we ons voor inzetten!

Vanuit deze visie staan we voor iedereen klaar en ben je welkom, hoe je afkomst, cultuur, religie of overtuiging ook is: Je bent hartelijk welkom!

 

Onze missie

Alle zwangeren in Veenendaal en Lunteren en de omliggende plaatsen weten zich welkom in onze praktijk om daar met waardigheid begeleid te worden. Onder waardigheid verstaan we respect voor autonomie, openheid, ruimte en verwondering over gegeven nieuw leven.

Doelstelling
Creation Verloskundigen stelt zich ten doel zwangeren en hun netwerk te bevestigen, bekrachtigen en te stimuleren zodat de medische en psychosociale zorg die een cliënte en haar omgeving nodig heeft, kan worden gerealiseerd. Door het creëren van interactie (luisteren, tijd en aandacht) komt de individuele cliënt tot haar recht. Ook bewaken we zo de kracht van de fysiologie, dat wil zeggen: we gaan uit van zwangerschap en geboorte, als natuurlijke processen.

Doelgroep
Onze missie en doelstelling zijn van toepassing op de volgende doelgroep: zwangeren en hun gezinnen in Veenendaal en Lunteren en omgeving (maximale aanrijtijd van 20 min) en vrouwen in de vruchtbare leeftijd. De focus ligt daarbij op de eerste lijn / fysiologie, maar ook voor zwangeren die onder behandeling zijn in de tweede lijn (gynaecoloog) biedt onze doelstelling mogelijkheden voor begeleiding. Daarnaast willen we onze kwaliteiten breder in de maatschappij inzetten ten behoeve van bijvoorbeeld scholieren, de vereniging van verloskundigen Gelderse Vallei, Maia, het netwerk van de sociale kaart, met name de samenwerking met huisartsen en overige zorgverleners.