Direct aanmelden!

Sommige ouders hebben een verhoogd risico op het krijgen van een kind met een aandoening. Bijvoorbeeld bij het voorkomen van een erfelijke aandoening in de familie (zoals hart/ lever/ nieraandoeningen, open ruggetje of een hazelip)

Denken jullie dat een toekomstig kind een hoger risico heeft op een aangeboren afwijking of erfelijke ziekte, overweeg dan om met ons een afspraak te maken voor een kinderwensgesprek. Dan kunnen we aan de hand van het voorkomen in de familie inventariseren of jullie kind een verhoogde kans op een bepaalde afwijking heeft. Indien nodig kunnen we jullie dan doorverwijzen naar een klinisch geneticus.

Als je al zwanger bent, bestaat de mogelijkheid prenatale diagnostiek te laten verrichten. Informatie hierover kunnen wij je geven tijdens de intake. Kijk ook bij onderzoeken voor meer informatie over alle mogelijke onderzoeken, risico’s en meer uitleg.

Tip: Ga voor meer informatie naar: www.erfelijkheid.nl of www.zorgwijzer.nl. Informatie over prenataal onderzoek, waaronder ook diagnostiek, zie deze link.