Direct aanmelden!

Sensiplan® is een natuurlijke methode voor vrouwen en stellen die zonder hormonen zwanger willen raken en voor wie dat juist niet wil.

Denk je misschien dat deze natuurlijke methode niet zo veilig is om een zwangerschap te voorkomen? Integendeel!

Sensiplan is van de natuurlijke methoden die bestaan, de meest betrouwbare. Ongeveer net zo betrouwbaar als de pil. Op dit overzicht  kun je zelf de betrouwbaarheid van de verschillende anticonceptiemogelijkheden bekijken. Hoe dat kan? De Sensiplan-methode is wetenschappelijk onderbouwd, er is meer dan 30 jaar onderzoek naar gedaan door wetenschappers in Duitsland om de hoge betrouwbaarheid te kunnen waarborgen. Om de betrouwbaarheid te vergroten is er een speciale Sensiplan-cursus ontwikkeld en een opleiding voor gecertificeerde consulenten. Je leest hier meer over op onze website.

 

Sensiplan is een sympto-thermale methode. Dat betekent dat je naar het symptoom cervixslijm èn naar je basale lichaamstemperatuur kijkt. Je leert in de Sensiplan-cursus om deze lichaamssignalen bij jezelf op te merken, op een cycluskaart te noteren en je leert om deze signalen eenduidig te interpreteren. Een vrouw is niet elke dag vruchtbaar. De verandering van de kwaliteit van het cervixslijm geeft aanwijzingen over je eisprong en daarmee over je vruchtbaarheid. In combinatie met de temperatuur heb je met de speciale Sensiplan-regels een double-check methode. Daardoor weet je met zekerheid wanneer je vruchtbaarheid moet aannemen en wanneer je onvruchtbare dagen zijn. Dat kan iedere cyclus verschillend zijn. Door je seksuele gedrag hieraan aan te passen kun je als stel op een natuurlijke manier omgaan met jullie vruchtbaarheid, zonder hormonen te gebruiken. Bij kinderwens kun je juist je hoog-vruchtbare dagen met de beste kwaliteit cervixslijm goed benutten. Volledig in harmonie met je eigen lichaam!

 

Alle informatie is te vinden op www.sensiplan.nl. Hier zijn ook veel ervaringen van vrouwen en stellen te vinden.
Al direct geïnteresseerd? Schrijf je in voor een cursus bij Sensiplan-consulent Ellen van Ginkel in Barneveld.