Direct aanmelden!

Een goede conditie van de moeder is van groot belang voor de ontwikkeling van een kindje. We weten ook dat de gezondheid van de vader een rol speelt in gezond zwanger worden. Voordat een vrouw weet dat ze zwanger is, vinden er al belangrijke ontwikkelingen plaats in de baarmoeder. Daarom is het goed om voorafgaand aan een zwangerschap, bewust te zijn van je leefgewoonten en de invloed daarvan op de ontwikkeling van een kindje. Eventuele risicofactoren kunnen dan worden weggenomen of in ernst worden teruggebracht.

Kinderwensgesprek
Wij bieden jullie de mogelijkheid voor een kinderwensgesprek. In dit gesprek komen de volgende zaken aan de orde: je gezondheid, voedingspatroon, leefgewoonten, erfelijke en/of aangeboren afwijkingen (bij jullie als ouders of in de familie). Ook de menstruatiecyclus, vruchtbare periode en dergelijke, komen aan bod. Tevens krijg je indien wenselijk, voorlichting over medicatie, voeding, schadelijke stoffen, infectiepreventie en psychische stabiliteit. In sommige gevallen volgt er een doorverwijzing naar de huisarts, gynaecoloog, klinisch geneticus of psycholoog/coach. Meld je hieronder direct aan voor een kinderwensgesprek.

Belemmering
Het is mogelijk dat jullie een belemmering ervaren om zwanger te worden. Daarbij kun je denken aan angst, psychische problemen of een nare eerdere ervaring met zwanger zijn en/of bevallen. Om dit bespreekbaar te maken en te zoeken naar mogelijkheden kun je ook bij ons terecht. Soms is een coachgesprek toereikend om inzicht te krijgen in je eigen ervaringen, of overtuigingen, die je mogelijk belemmeren om (opnieuw) zwanger te worden. Hiervoor kun je terecht bij Tineke via haar website www.beside.eu.

Informatie
Neem voor een afspraak of voor informatie gerust contact met ons. Om je voor te bereiden raden we je aan om op www.zwangerwijzer.nl het vragenformulier in te vullen en ons van te voren toe te sturen zodat wij je een advies op maat kunnen geven!

 • Tip 1: Heb je een zwangerschapswens, begin dan in ieder geval met het slikken van foliumzuur 0,4 mg per dag (1 tablet), verkrijgbaar via de drogist of apotheek tot en met de 10e week van de zwangerschap.
 • Tip 2: Kijk ook eens op www.zwangerstraks.nl voor veel goede informatie over zwanger worden!
 • Tip 3: Informeer bij je zorgverzekeraar of een kinderwensconsult vergoed wordt. (Ook wel preconceptiezorg genoemd) Indien dit niet het geval is, dan rekenen we een tarief van 70 euro, inclusief nabereiding en een verslag van het gesprek.

Direct aanmelden

Meld je hieronder direct aan voor een kinderwensgesprek.

  Heb je ooit een miskraam gehad?*

  Voorkeur tijd kinderwensgesprek*

  Voorkeur voor locatie*

  Velden met een * zijn verplicht