Direct aanmelden!

In de zwangerschap heb je kraamzorg aangevraagd. Als je thuis bevalt zullen wij de kraamverzorgster bellen zodat ze ons assisteert tijdens de bevalling.

Zodra je bevallen bent, gaat je kraamtijd in. Als je thuis bevallen bent, blijft de kraamverzorgster nog nadat wij weer weg gaan. Zij helpt je dan met douchen, je bed verschonen, je baby voeden en gaat pas weg als dat voor jullie kan. Als je overdag bevallen bent, blijft ze de rest van de dag. Als je in het ziekenhuis bevallen bent, zal de verpleegkundige je er op wijzen dat je de kraamzorg moet bellen zodra je naar huis gaat.

Je kraamverzorgster helpt je met het leren kennen van je baby: onder andere het voeden, verschonen en controles uitvoeren (gewicht / temperatuur / poep- en plasluiers). Dat is best een klus en hulp en informatie kun je dan goed gebruiken. Verder helpt ze met douchen, voert ze controles uit  (temperatuur / bloedverlies controleren / evt. hechtingen controleren) en geeft ze je tips, bijvoorbeeld als je stuwing krijgt. Daarnaast zorgt je kraamverzorgster ook voor vader, de andere kinderen en de belangrijkste huishoudelijke taken (het eten / de was / douche en toilet schoonmaken).

Je kraamverzorgster overlegt met ons als ze dingen niet vertrouwt of tips nodig heeft. Daarom komen wij ook regelmatig langs om met haar en jullie te overleggen of alles goed en naar wens verloopt.

Bij het intakegesprek met de kraamzorginstantie komt het aantal uren kraamzorg wat je krijgt aan de orde en hoe het vergoed wordt. Heb je daarover vragen of heb je tijdens de kraamtijd meer uren zorg nodig dan overlegt je kraamverzorgster met ons.