Direct aanmelden!

We genieten nog na van onze teambuilding. En daarom is het helemaal geen straf om de beloofde terugblik te schrijven! Het duurde even, maar in dit blog een overzichtje van wat we gedaan hebben en waarom we eigenlijk op teambuilding gaan. Dan volgen er later nog wat meer specifieke verhalen!

Eerst even de wereld uit: we gaan niet op teambuilding omdat we het zo leuk vinden om onze cliënten ‘in de steek’ te laten… In onze afwezigheid werden er 4 baby’s geboren waar onze waarnemende collega’s Suzanne of Marise bij waren. En dan nog 3 in het ziekenhuis vanuit onze praktijk… Natuurlijk wisten we dat we de praktijk in goede handen achterlieten bij Suzanne en Marise, maar ook: we waren er liever zelf bij geweest. Het laat echter ook gelijk zien: wat langer de tijd hebben om te vergaderen zonder dat 1 van ons weggeroepen wordt is er niet bij… Geboorten laten zich nu eenmaal niet plannen… En de praktijk even ‘sluiten’ is geen optie…

Op teambuilding gaan is voor ons belangrijk: ons eigenlijke werk doen we vrijwel altijd alleen. We zitten alleen met de cliënt op het spreekuur, zijn doorgaans alleen bij een bevalling, rijden alleen onze rondes. Echter, wanneer we de dienst einde van de dag overdragen, moet de collega die verder gaat wel doorgaan waar de ander gebleven is. Naadloos op elkaar aansluiten vraagt om afstemming. En zeker bij een groeiend team is dat van groot belang! Dezelfde taal spreken, elkaar kennen en goed kunnen samenwerken heeft dan ook een investering nodig!

Ons programma in een notendop (vooraf in een leuke goodiebag gestopt door de voorbereidende collega’s😊):

 • Start bij de Catharina Schräderstichting op Urk, historische rondleiding en archief (later meer!)
 • Indonesische rijstmaaltijd en rondje lief en leed
 • Intervisie over ‘inleiden van de bevalling en recent onderzoek’ – meningen vormen (meer volgt!)
 • Vergaderen over onze informatievoorziening (folders / infoavonden / etc)
 • Visie vormen op centering pregnancy (vorm van zwangerschapsbegeleiding in groepsconsulten)
 • Lange duinwandeling van ruim 10km
 • De gebruikelijke 3-wekelijkse vergaderpunten doorlopen
 • Visie ochtend onder begeleiding van Jos de Munnik op groei van de praktijk / toekomst. Zie ook onze blog Maximum
 • Een middag pottenbakken olv een heuse pottenbakker
 • Een diner op locatie verzorgd door de huiseigenaar waar we verbleven
 • Veel te laat opblijven om ‘Call the midwife’ meerdere afleveringen achter elkaar te kijken…
 • Spelletjes doen, rondje naar buiten, lekkers eten, relaxen…
 • Heel veel inhoudelijks dus! En dat geeft genoeg inspiratie voor nog wat verhalen… Wordt vervolgd!

En o ja, dit alles kan alleen met dank aan onze waarneemsters en ons thuisfront: mannen en kids die onze aanwezigheid missen maar ons toch laten gaan en ons dat volop gunnen!

Ook leuk: bekijk onze teambuilding in beeld