Direct aanmelden!

Wie onze geschiedenis kent, weet dat Rosanne en Lieneke in 2006 met passie ‘Creation Verloskundigen’ zijn begonnen. In de jaren die volgden hebben ze hard gewerkt om de praktijk meer en meer bestaansrecht te geven. Om de beurt zijn we (Tineke, Lydia, Corianne, Hilde, Lianne & Annelies) aangehaakt als collega’s en zijn we vol enthousiasme aan het werk gegaan in deze groeiende en bloeiende praktijk.

Op het moment dat ik dit typ is ons programma aan het uitrekenen hoeveel baby’s er ondertussen in onze praktijk geboren werden. Het duurt al enkele minuten… en loopt vast… 😉 (ik tel ruim 2800 baby’s in totaal!!)

Afgelopen januari zaten we met elkaar, onder leiding van de psycholoog. Er speelt een dilemma… Een groot dilemma. Hoe blijven we in staat om goed voor onszelf te zorgen en onze dienstbaarheid in te zetten in het zorgen voor onze clienten.

De kwestie is: We groeien als praktijk, hebben dat deels ook zelf opgezocht en ook ons best voor gedaan. We willen echter niet met heel veel meer nieuwe collega’s werken. De afgelopen jaren is ons team steeds verder uitgebreid en werken we nu met zijn zevenen. Er is nu al plek voor nog 1 a 2 collega’s. En daar willen we het bij laten.

We zijn van mening dat het DNA van onze praktijk in onszelf ligt. Creation is ‘wie we zijn’. Daarom kost het tijd om als nieuwkomer ook dat DNA te krijgen. Het is geen trucje of een oefening, het is een proces dat investering nodig heeft. Praten, afstemmen, vergaderen, lief&leed delen, elkaar vertrouwen in werk en kunde… En nu komt het punt dat we willen kiezen voor het begrenzen en beschermen van wat we met elkaar hebben: De Creation cultuur.

Dit betekent dat we wat betreft de hoeveelheid clienten een maximum gaan aanhouden. We blijven altijd open voor zorgverlening aan gezinnen die al eerder onder zorg zijn geweest. Mensen die hun eerste kindje gaan krijgen, kunnen te horen krijgen dat we ‘vol’ zitten.

Deze beslissing is gepaard gegaan met tranen. Het doet een beetje pijn. Maar we houden ons doel voor ogen en dat is nog nooit zo helder geweest: met een stabiel team verloskundigen, zorg met volle aandacht&zorgvuldigheid kunnen garanderen!