Direct aanmelden!

Het zit er weer op, 3 prachtige en intensieve dagen. Met ons team van 4. Heerlijk om ons terug te trekken, niet gestoord te worden en weer even helemaal terug naar de basis. Voor jullie een terugblik & een vooruit kijken…

We begonnen donderdagmiddag in een prachtig theehuis, normaal in deze tijd van het jaar gesloten, maar nu voor ons geopend. Een heerlijke high tea met ondertussen een verloskundig onderwerp op de agenda: vliezen breken, wanneer doe je dat? En waarom eigenlijk? En zit er verschil tussen ons beleid? Doet de een het vaker of sneller dan de ander? En met welke argumenten? Met behulp van vakliteratuur hebben we elkaar aangescherpt. Met als conclusie: die vliezen zijn er niet voor niets; ze zijn behulpzaam in het verdelen van de kracht van de wee, ze beschermen de baby tegen infecties en zo meer. Dus, was onze conclusie, als de vliezen niet spontaan breken doen we dat in principe zo laat mogelijk in de bevalling. Tegen de tijd dat de bevallende dame bijna begint met persen. Soms iets eerder omdat dit een later inwendig onderzoek voorkomt; of soms, als de bevalling maar langzaam vordert, als middel om de bevalling te bespoedigen. Maar, concludeerden we ook, het geven van continue begeleiding (bij je blijven), het uitproberen van andere houdingen en het leeghouden of maken van je blaas helpt minstens evengoed. Mooi om zo met elkaar weer scherp te zijn op zo’n dagelijks onderwerp!

Daarna vertrokken we richting de bed en breakfast van www.deheerenvantuil.nl; een luxe plek om te overnachten en te vergaderen! We hebben ons geïnstalleerd en begonnen aan onze vergaderpunten. Een te lange lijst om op te noemen, maar een mooie selectie: de plaats van stagiaires in ons team, terugblik op kwaliteitsjaarverslag 2017 en de doelstellingen, financiën, taakverdeling etc etc….

Tijdens de maaltijd (lekker, lasagne met salade! Dankjewel Lydia!), een rondje lief en leed. Met elkaar delen hoe het met onszelf gaat. Onze gezinnen, privé; de plannen, onze ideeën over de toekomst. Wat fijn om elkaar zo goed te kennen dat we ook echt dicht bij elkaar mogen en kunnen komen. Een bijbelstudie daarna en vervolgens de rest van de avond ‘vrij’; met een rondje over de dijk, bubbelen in de jacuzzi, een kleurplaat en een mooi glas wijn. Lucht en ruimte in ons hoofd, op naar morgen!

De vrijdag begon met een verrukkelijk ontbijt. En om 9:00 uur stond onze gast op de stoep. Jos de Munnik van ZininZicht heeft ons weer begeleid. Eerdere jaren kwam hij als intervisiedocent, oefenen in gesprekstechnieken. En nu was hij onze gespreksleider in een spannend onderwerp: onderzoeken hoe de toekomst van Creation er uit zou moeten zien nu de praktijk groeit (en onze gezinnen ook…). Als eerste een verdieping: wat geeft ons energie, wat vraagt energie en wat willen we behouden. Heerlijk om dan met elkaar bij onze visie uit te komen, ongemerkt en onbedoeld. Onze visie is wat we zijn, heel diep van binnen! Van daaruit zijn we gaan zoeken naar een oplossing. En dat was best een lastige bevalling. Uiteindelijk werd het ‘kind’ geboren, rond kwart over drie. De oplossing delen we op een later moment met jullie, maar we kunnen jullie vast vertellen dat wij er blij van worden. Een andere verdeling van de werkdruk, met naar we hopen weer meer tijd en aandacht voor het wonder van het nieuwe leven! En dus voor jullie…

Na de geboorte van dit kind, deze oplossing, hadden we even uitblaastijd nodig… dat zullen jullie begrijpen😊. Een rondje Tuil, over de dijk, langs de Waal blies lucht in onze gedachten, fijn! De avond werd gevuld met een heerlijk diner door onze gastheer waarbij onze assistente Rieneke aanschoof. Genoten van een heerlijke pompoensoep, zalm in bladerdeeg en een walnotentaartje.
Nadat we de rest van de avond verder vergaderden en zaterdagochtend de lange agenda rond 10:30 afrondden, zijn we weer richting Veenendaal vertrokken. Een afsluitende lunch, een inspirerende actiepuntenlijst rijker, zoenden we elkaar gedag.

Op naar onze gezinnen, onze prioriteit nummer 1. En wat heerlijk dat onze mannen ons zo kunnen laten gaan dat we in een vrolijk huis weer thuis komen. Creation zonder de steun van onze mannen, dat zou onmogelijk zijn, dank jongens!

 

Wordt vervolgd!

Corianne, Lydia, Rosanne en Tineke

 

Ps: en ja, Thymen (Lydia’s jongste) was er ook bij – wat heeft hij het goed gedaan met de kwebbeldames om zich heen! Genieten!

Bekijk het fotoalbum van onze teambuilding