Direct aanmelden!

Creation Verloskundigen start met een eigen echoncentrum

20-weken echo’s nu ook aangeboden in Veenendaal

Vanaf 1 november 2022 start Creation Verloskundigen met een eigen echocentrum. Hiermee hoeven cliënten niet meer naar Ede, maar kunnen alle (termijn)echo’s, inclusief de 20-wekenecho, in de vertrouwde en veilige omgeving van de praktijk plaatsvinden.

De opening van het echocentrum sluit volledig aan bij de visie van Creation, namelijk een totaalaanbod van zorg aan de zwangere bieden in een kleinschalige en vertrouwde omgeving. “De 20-wekenecho vindt normaal gesproken niet plaats bij een verloskundigenpraktijk, maar bij een gespecialiseerd echocentrum. Met deze echo wordt onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kind. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de groei van het kind en de placenta en het vruchtwater,” aldus verloskundige en echoscopiste Lydia Daniëls.

“Het voordeel van een echocentrum binnen de praktijk is dat deze medische echo nu plaats kan vinden in vertrouwde en veilige omgeving van de praktijk én dat cliënten nu niet meer naar Ede hoeven. De verloskundige kent de zwangere over het algemeen goed. Ze weet wat de zwangere bezighoudt, en waar eventuele angsten of zorgen liggen. Ze hebben in de loop van de tijd een vertrouwensband opgebouwd. Elke echo -zeker de 20-wekenecho- is een spannend moment tijdens de zwangerschap. Gaat het wel goed met het kindje? Groeit het voldoende? Het is dan fijn als dit kan plaats vinden in de praktijk, die jou en je situatie het beste kent en je direct kan ondersteunen als het nodig is.”

Vooralsnog zal Echocentrum Creation starten met uitsluitend het aanbieden van 20-weken echo’s, naast de termijnecho en groeiecho’s. De echo’s worden uitgevoerd door zeer ervaren echoscopisten. Ook cliënten die niet onder zorg zijn bij Creation Verloskundigen kunnen voor de 20-weken echo terecht bij Echocentrum Creation .

 

Meer informatie over ons echocentrum