Direct aanmelden!

Dit is een foto van onze slaapkamer. Best wel privé, vind je niet? Vind ik eigenlijk ook; en eerlijk is eerlijk – ik twijfelde zelfs even of deze foto wel bij deze blog zou moeten…

Wij komen in heel veel slaapkamers. Dagelijks zelfs. En dat vinden we heel normaal. Keurig opgeruimde slaapkamers, strakke en hippe slaapkamers. Slaapkamers die rommelig zijn, waar was ligt, een stapel boeken, onopgeruimde van-alles-en-nog-wat-rommel; jullie slaapkamer. De plek waar jullie privé is… Waar je slaapt, waar je een boek leest, waar je misschien wel huilt, waar je knuffelt en waar je wegkruipt. Waar je jezelf kunt zijn…

Je slaapkamer is doorgaans niet de plek waar je visite welkom heet. Dat doe je beneden, in je woonkamer, je keuken of je tuin. Misschien kijk je nog even rond voor je een bezoeker binnenlaat, of er geen dingen liggen die té privé zijn…

Maar wij komen wél in jullie slaapkamer. Omdat jullie ons nodig hebben. Omdat je denkt dat je bevalling begonnen is, omdat je ongerust bent, omdat je in je kraambed ligt. En dat vinden wij heel normaal. Simpelweg omdat het ons werk is, omdat we er voor geleerd hebben en omdat we er elke dag weer van genieten om jullie bij te staan.

Maar, met het delen van deze foto, voelen we ook hoe privé jullie slaapkamer is… Dat beseffen we niet iedere dag. Omdat het ook gewoon simpelweg ons werk is. Maar vandaag willen we daar even bij stil staan. Dank jullie wel, dat we welkom zijn in jullie privésfeer. Op de plek waar je jezelf bent. Dank jullie wel dat je ons de kans geeft jullie bij te staan, getuige te zijn van het harde werken, je te ondersteunen, te delen in jullie vreugde. En soms ook in jullie verdriet…

En naast deze dank willen we dit besef met jullie delen: dat wij ons werk doen in jullie privésfeer… in jullie slaapkamer. En daarom vragen we van jullie: wil je het ons vertellen als we dat misschien soms een beetje lijken te vergeten? Als we misschien té dichtbij komen? Want, hoe nodig je ons misschien ook hebt: het is in blijft jullie privéruimte en wij zijn te gast… We horen graag wat jij, wat jullie nodig hebben en daar hebben we respect voor. Want, in iemands slaapkamer te komen, dat is een voorrecht en dat blijft het, ook al is het ons werk!

 

Ps: foto geplaatst met toestemming van echtgenoot😉