Direct aanmelden!

Coronatijd en sporten bleken het afgelopen jaar slecht samen te gaan: de sportscholen gingen dicht en je mocht elkaar niet ontmoeten. Het enige wat open was (ok, iets overdreven😉) was de supermarkt. Er kwamen dus automatisch kilo’s bij in plaats dat er wat vanaf ging en je conditie ging achteruit in plaats van vooruit…

Nu is dat precies wat veel zwangeren overkomt: aan het begin van de zwangerschap zijn veel vrouwen moe en misselijk. Als je dan ook nog eens alleen maar sport om de kilo’s onder controle te houden heb je al snel een goed excuus. Je bent zwanger, je lijf werkt al hard, je bent te moe, of te misselijk en bovendien, dik worden doe je toch wel… Veel zwangeren, of ze nu gewend zijn om te sporten of helemaal niet gaan dus stilzitten… Jammer is dat!

Daarom startten wij afgelopen voorjaar het promoten van de app Ommetje. Inclusief een wedstrijdelementje met twee keer prijzen na 2 maanden. En veel dames hebben actief meegedaan, super leuk!

Nu stoppen we ermee, met de wedstrijdjes tenminste. De app Ommetje blijft te downloaden en je kunt nog steeds aanhaken bij team Creation2021, met teamcode: 9ABQM. Top als je meedoet!
Waarom we ermee stoppen? Omdat de sportscholen weer open gaan en dus niet omdat we jullie niet willen motiveren om te sporten… Want sporten is gezond, ook als je zwanger bent!

Hieronder zie je waarom, want uit onderzoek blijkt dat als je sport:

  • Je minder kans hebt op rug -en bekkenklachten in de zwangerschap
  • Je conditie beter is, je meer uithoudingsvermogen hebt en dat kan tijdens een bevalling heel nuttig zijn!
  • Je bevalling bij een eerste kindje gemiddeld een uur korter duurt
  • Je minder kans hebt op uitscheuren (waarschijnlijk omdat je je lichaam beter kent en beter aan kunt ‘sturen’)
  • Je vlotter herstelt

 

Al met al, eigenlijk geen redenen om niet te sporten! Ook als je nog niet sport voor de zwangerschap is het goed om dit op te starten als je zwanger bent. We snappen best als je een tandje terug doet als je misselijk en moe bent die eerste weken, maar pak het zo snel mogelijk weer op óf lever tijdens het sporten / bewegen wat minder inspanning…

Zwemmen, fietsen en wandelen (3x in de week minimaal een half uur intensief doorstappen) zijn goede sporten in de zwangerschap. Maar ook andere sporten hebben vaak een aangepast programma voor zwangeren. Of zijn er zelfs speciaal op ingesteld, zoals Mom in Balance of ZwangerFit bijvoorbeeld! Contact- en vechtsporten: judo, boksen, karate, maar ook volleybal of hockey kun je beter mijden omdat je dan iets tegen je buik kunt krijgen en dat is minder de bedoeling. Ook train je de rechte buikspieren na 20 weken zwangerschap beter niet meer vanwege de kans op een navelbreuk. Maar de schuine buikspieren mogen gerust de hele zwangerschap. Zo zijn er nog wel meer tips, vraag ons gerust! Want: er kan meer wel dan niet!

Ga je mee de uitdaging aan? Kom op, outfit aan en gaan!