Direct aanmelden!

Op 18 juni zijn wij trotse ouders geworden van onze dochter Hannah. Mees kreeg er een zusje bij! Een heerlijke voorspoedige zwangerschap en bevalling! Toen we wisten dat we een tweede kindje kregen keek ik er gelijk naar uit om weer naar de verloskundigen bij Creation te gaan.

In november 2018 is onze zoon Mees geboren met 37 weekjes. Mijn vliezen braken en ik moest naar het ziekenhuis. Zo leuk dat Hilde en Corianne kwamen buurten in het ziekenhuis. Eigenlijk moest ik medisch bevallen omdat de baby nog niet goed was ingedaald. De volgende morgen kwam Hilde even een kijkje nemen. Het ging zo goed dat Hilde mijn bevalling ging doen! Het was zo fijn om op terug te kijken. Ik dacht altijd ‘en dan ben je bevallen en is het klaar’ maar nee, in de kraamweek volgden er nog gezellige bezoekjes. Ik kijk super goed terug op hoe alles verlopen is.

In de tweede zwangerschap wisten wij niet wat we zouden krijgen. Zo leuk echt een verassing!

De tweede zwangerschap verliep gelukkig weer heel fijn! Ook de consulten in Lunteren waren prettig! Lekker in de buurt en fijne gesprekjes.

Maar toen.. ga ik weer met 37 weken bevallen of laat deze baby langer op zich wachten?

Toen ik rond de 38 weken zwanger was werd ik ‘s nachts wakker met buikpijn. Na even twee uurtjes aangekeken te hebben, heb ik maar gebeld samen met mijn man. Ik kreeg Corianne aan lijn en ze stelde mij gerust dat het misschien wel voorweeen konden zijn. Ik viel weer in slaap en 1,5 week later toen ik ruim 39 weken zwanger was ging ik ‘s morgens nog even op controle. Alles zag er goed uit maar toch voelde ik al lichte krampjes. Tja dat konden weer voorweeen zijn. Altijd kon ik mailen dus die avond toch even een mailtje gestuurd en verteld dat het toch wel rommelde. Ik kreeg wat instructies wanneer ik echt zou moeten bellen. ‘s Avonds laat maar even gaan douchen, want het ging toch wel doorzetten… Om 01.30 belde mijn man en kreeg Rosanne aan de lijn en zij vond de regelmatige weeën goed klinken dus zij kwam eraan. Om 02.15 was ze er en na even kijken bleek ik 7 cm omsluiting te hebben en om 2.59 werd onze dochter Hannah geboren. Heerlijk thuis en zo snel en voorspoedig! Ik kijk er zo fijn op terug. Ondanks de Corona tijd kwamen de meiden af en toe eventjes langs om te kijken of alles goed ging! Ik heb het als een super fijne tijd ervaren. Ik heb gemerkt dat geen vraag te veel was.

Groetjes Kees, Chantal, Mees en Hannah