Direct aanmelden!

2020 is een bijzonder jaar voor ons. Op de eerste maandag van het jaar had ik mijn eerste zwangerschapstest ooit in handen… en hij was positief! Ik had al een paar maanden uitgekeken naar dit moment en nu was het eindelijk zo ver. Allerlei gedachten schoten door mijn hoofd. Hoe ging ik het aan mijn man vertellen, zou het kindje gezond zijn,  is het een jongetje of een meisje, wat moet ik nu allemaal regelen, wanneer zal de baby ongeveer geboren worden, enzovoorts. Die avond vertelde ik het aan mijn man en hij was net zo blij als ik. Voor familie en vrienden hielden we het mooie nieuws nog even geheim. We wilden eerst graag de echo gezien hebben. Ik belde de verloskundige en zij was de eerste na mijn man die we vertelden van de zwangerschap, de eerste die ons feliciteerde met het wonder dat in me groeide. Vervolgens was het bij de termijnecho bij de verloskundige dat we onze baby voor het eerst zagen. Alles leek gelukkig goed te zijn en ook de zwangerschap verliep heel voorspoedig. Tijdens de afspraken gedurende de zwangerschap leerden de verloskundigen en wij elkaar steeds beter kennen.  Naarmate de zwangerschap vorderde, gingen we het hebben over de bevalling en hoe we dat graag voor ons zagen, al voelde dat toen nog vrij onwerkelijk. Het moment van de bevalling brak echter aan en na uren lang weeën opvangen, voelde het als een bevrijding om de verloskundige te bellen; nu hoefde we het niet meer zelf te doen, maar kwam er een deskundige, in wie we het volste vertrouwen hadden. Zes uur later waren het de verloskundige, de kraamverzorgende, mijn man en ik die onze lieve zoon voor het eerst in het echt zagen. We mogen God wel dankbaar zijn voor zoveel prachtige mijlpalen die we de afgelopen tijd samen met de verloskundigen van Creation hebben mogen meemaken!

Aniek de Jong