Direct aanmelden!

Lieve zwangeren,

 

Na een langere periode verlof te hebben gehad, ben ik sinds eind oktober weer aan het werk gegaan!

 

Bijna de helft van mijn verlof bestond uit schoolvakantieweken, waardoor ik heerlijk heb kunnen genieten van een prachtige reis door Noorwegen met een camper. We hebben ontzettend mazzel gehad met de mogelijkheid ondanks corona, en ook met het weer. Alleen Oslo was heel erg nat en daardoor heel erg stil. Maar in Noorwegen ben je op jezelf aangewezen, zodoende hebben we door prachtige natuur gereden en we hebben de meest fantastische dingen gezien. Het land heeft ons hart een beetje gestolen, het was voor mij de 6e keer dat ik er was. Het is zeer aan te raden. En zoals ze daar zeggen; Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel.

 

Na thuiskomst en een mount everest aan was 😉 heb ik van mijn huis een thuis kunnen maken. In mei dit jaar ben ik verhuisd en samen met mijn man heb ik veel kunnen doen om het klaar te krijgen. Zelfs het washok is behangen. Ook dit was een beetje te danken aan Corona, want een aantal leuke dingen die op de planning stonden, konden helaas niet doorgaan. Maar daar heeft iedereen natuurlijk mee te maken…

 

Ik heb een begin gemaakt aan een coachingsopleiding. 3 en halve dag heb ik mogen volgen en een heleboel geleerd over communicatiestijlen en hoe hiermee om te gaan. Heel erg interessant en direct toepasbaar. Ook in mijn gezin pluk ik hier de vruchten al van. In het najaar 2021 hoop ik deze opleiding voort te zetten en hoop ik mijn coachingsvaardigheden ook in te gaan zetten in onze praktijk, naast het werk als verloskundige.

 

Ik heb mijn verlof ook gebruikt voor rust, voor stilte, voor wandelingen, voor natuur en voor contemplatie. Dat heeft mijn lichaam en mijn ziel goed gedaan. Het was nodig om stil te staan bij de wat diepere vragen van het leven en het was heel fijn om daar volle aandacht voor te kunnen gebruiken. Ook mocht ik mijn 35e verjaardag vieren, met de vrouwen van mijn leven. Het was een mooi feest, waar ik met veel warmte en dankbaarheid op terug kan kijken.

 

En nu, is de tijd van werken weer aangebroken. Laatst las ik, ‘Er is niets beter dan dat de mens zich verblijdt in zijn werken, want dat is zijn deel’. En; ‘Een handvol rusten is beter dan 2 vuisten vol zwoegen’. Met deze 2 teksten in mijn achterhoofd ben ik nu terug J Het lijkt me leuk om de zwangeren uit mijn team weer (terug) te zien en betrokken te zijn bij het ontvangen van jullie baby! Ik heb er zin in om mezelf daarvoor weer in te zetten.

 

Janneke en Rosanne hebben beide hard gewerkt om mijn deel op te vangen en totdat Janneke zelf moeder gaat worden, zal ze tot maart in onze praktijk blijven werken om zo nu en dan een roostergaatje op te vullen. Daar zijn we heel blij mee!

 

Tot binnenkort weer! Groetjes Tineke

 

En zie hieronder een glimp van de Noorse schoonheid…