Direct aanmelden!

Landelijk is er weer sprake van een toename van het aantal Corona besmettingen. Dit betekent dat ook wij in onze praktijk de afspraken weer gaan aanscherpen. Wij hebben met alle verloskundigen uit de regio Gelderse Vallei besloten ons aan dit protocol te houden. Ook al begrijpen wij dat de maatregelen voor jou als zwangere misschien niet altijd prettig zijn. Wij vinden jouw en onze gezondheid namelijk erg belangrijk en voelen ons dus genoodzaakt het protocol te volgen.

Door weer extra alert te zijn op de maatregelen, hopen wij te voorkomen dat wij een bron van besmetting worden voor anderen of zelf ziek worden, waardoor de continuïteit van onze zorg in gevaar komt.

De maatregelen betekenen het volgende:

  • Bel ons wanneer je klachten hebt zoals benauwdheid en hoesten met of zonder koorts en maak een test afspraak.
  • In het telefonisch contact stemmen we samen verdere controles en afspraken af.

 

Wanneer je zwanger bent:

  • We verzoeken je vriendelijk om zoveel als mogelijk alleen naar de controles te komen, zonder je partner, kinderen en/of familieleden. Kinderen die snotteren, verkouden zijn of ziek neem je dus NIET mee.
  • De afspraken waarin het fijn is als je samen kan komen zijn de intake, de echo’s en de afspraak waarin we de plannen voor de bevalling bespreken.

 

Wanneer je gaat bevallen:

  • Wanneer je (of mensen uit je gezin) klachten hebt voor je bevalling meldt het aan ons!
  • Je hebt nog de keuze om te kiezen waar je wilt bevallen, het kan betekenen dat wanneer je in het ziekenhuis bevalt je daarbij 1 persoon mag meenemen.
  • Dit kan betekenen dat wij niet altijd meer mee mogen voor ondersteuning of coaching. We zullen dit elke bevalling, wanneer dit van toepassing is, afstemmen met het ziekenhuis.

 

Wanneer je bent bevallen:

  • Probeer kraambezoek zoveel als mogelijk te beperken! Let goed op handhygiëne en hygiëne in je eigen huis.

 

Als laatste:
Onze continuïteit van zorg staat hoog in het vaandel, maar deze maatregelen kunnen ook betekenen dat je mogelijk wat vaker een collega ziet uit een ander team. We zullen dit zoveel als mogelijk beperken maar rekenen op jullie begrip. Heb je vragen of twijfel je nog ergens over, bel of mail gerust!

Groet!
ons hele team