Direct aanmelden!

In mijn vakantie plak ik foto’s in. In ons drukke leven, is vakantie een geschikte tijd daarvoor. Foto’s op de laptop uitzoeken, bestellen en dan plakken.
Ik begin aan het begin van het baby album van onze jongste dochter, nu 10 maanden. En daar heb ik ineens de foto’s in m’n hand van onze dolgelukkige gezichten en Jitske op mijn buik.

Ik dwaal terug naar dat moment. Tineke aan mijn bed in het ziekenhuis. Terwijl ik helaas klinisch moest bevallen, doordat dochterlief gepoept had in het vruchtwater, stond zij toch aan mijn zij. Ik dwaal verder terug, naar het begin van de zwangerschap, de loop van de 9 maanden. Naar de begeleiding van Creation. Wat heeft me dat geraakt en wat kan ik dankbaar terug denken aan kostbare steun.

Toen onze oudste dochter 4 maanden was, kwamen we erachter dat ik zwanger was. We moesten even schakelen. Ik ging terug naar onze oude verloskundigenpraktijk, waar we de eerste zwangerschap geweest zijn. Ik ben een sensitief aangelegd persoon. Onbedoeld kan ik me niet gehoord, niet gezien en niet begrepen voelen door kleine uitspraken of gebeurtenissen. Dit gebeurde helaas. Ik switchte naar creation en voelde me gehoord, gezien en begrepen. Dat zeg ik zo in een paar woorden. Maar ik denk dat wij vrouwen, allemaal die behoefte hebben. Zeker gedurende die kostbare 9 maanden. Waarin we barsten van de hormonen, kwetsbaar zijn, en toeleven naar de geboorte van een wonder.

Ik kan nog even doorgaan. Maar ik beperk me tot nog een belangrijk voorbeeld. Luisteren… Dat kunnen ze bij Creation. Ik had een verhaal. Een verhaal van eetstoornis, burn out, paniekaanvallen en medicatie. Er was tijd voor me en begrip en meedenken. Ik werd niet in een hokje geduwd maar was autonoom, zonder dat ik daarvoor hoefde te strijden.

Is dit über-positief? Misschien komt het zo over. Maar zo is het niet bedoeld. Was alles perfect? Natuurlijk niet, we zijn allemaal mensen. Verschillende mensen; verschillende wensen en verwachtingen. De ene verloskundige past beter bij je dan de andere.

De kern zit hem in wat het team van Creation nastreeft. Jou, met jouw kwaliteiten en valkuilen, kwetsbaarheden en twijfels te steunen en aan je zij te staan gedurende de zwangerschap en het ‘moment Supreme’. Ik wens je een fijne tijd bij Creation. Een moeder, die andere aanstaande moeders het beste wenst.