Direct aanmelden!

Vooraf zag ik er best tegenop om borstvoeding te geven. Mijn borsten zijn best gevoelige lichaamsdelen. Dus ik had besloten, ik ga het gewoon proberen en als het niet lukt dan lukt het niet. Ik had me goed ingelezen en heb ook deelgenomen aan de informatieavond babyborst, dus de motivatie die was er.

Toen onze dochter geboren was hebben Tineke en de kraamverzorgster haar aangelegd want ondanks dat ik me goed had ingelezen, is het doen natuurlijk nog best even oefenen. Tijdens het drinken deed mijn tepel pijn en toen ze Elize van mijn borst haalde had ze een klein tepelkloofje gezogen. Tineke keek in het mondje van Elize en zag een hartvormige tongetje waarbij de tongriem te ver vastzat aan de tong. Zo ver dat haar tong niet voorbij haar onderkaak kwam. Zij heeft dit toen voor een deel ingeknipt, gekliefd. Toen is Elize nogmaals aangelegd en het drinken ging al beter.

Toch bleef het drinken pijn doen. Onze kraamverzorgster vond de vooruitgang na 2 dagen onvoldoende en daarom is Corianne als lactatiekundige langs geweest. Ook zij heeft gekliefd en meerdere keren meegekeken en advies gegeven over het aanleggen. Door deze medische ingrepen én goede adviezen was er echt een stijgende lijn, elke dag ging het een beetje beter. Zelf werd ik vaardiger, de pijn nam af en Elize groeide goed.

Inmiddels is ze 18 weken oud en krijgt nog steeds borstvoeding. Het is een mooi moeder-dochter moment en ook groeit ze super goed (7,5 kilo en maat 74).
Bovenstaande wil ik graag delen om andere (toekomstige) moeders te inspireren. Borstvoeding geven is in het begin misschien niet makkelijk, maar als het uiteindelijk lukt des te fijner! Hierbij nog even kort de dingen die mij geholpen hebben:

  • Vraag hulp! Zonder Corianne (lactatiekundige) had ik het niet gered. Maar ook mijn omgeving heeft geholpen door me tijd te geven én voor me te koken etc. 😊
  • Kijk naar de opbrengst, oké niet per voeding maar per week 😊 Als er vooruitgang in zit is dat erg motiverend.
  • Je kan meer dan je van tevoren denkt. Het begin is misschien pittig maar als je volhoudt dan levert dat wel op wat je graag zou willen.