Direct aanmelden!

We zijn alweer bijna anderhalve week thuis, maar we hadden jullie nog een update beloofd! Hierbij dan nog een terugblik op 3 prachtige dagen…!
Het lijkt ons leuk om iets uit te leggen waarom we dit nu met elkaar doen. Want ja, het is vergaderen, leuke dingen doen zoals een workshop, lekker eten – fijn wandelen. Maar waarom laten we de praktijk (en ‘onze’ zwangeren, jullie dus!) zomaar bijna 3 dagen achter in andere handen…?

Eigenlijk zijn er wel een paar redenen voor: afstand, letterlijk en figuurlijk maken het mogelijk om goed naar de situatie te kijken: de werkdruk, de inhoud van het werk, de organisatie. Als je even niet de telefoon hoeft op te nemen maar echt de tijd hebt, is het makkelijker om van elkaar te leren, terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te zien en plannen te maken.

De tweede reden: ons eigenlijke werk is altijd heel ‘alleen’; we doen niet vaak samen spreekuur of zijn als collega’s samen bij een bevalling; maar toch moeten we verder kunnen gaan waar de ander gebleven is. Moeten we elkaars beleid en plannen begrijpen, maar ook steunen; moeten we dus echt op 1 lijn zitten… En dat is soms een uitdaging, die veel gemakkelijker wordt als je elkaar goed kent! Dat vormt samen de derde reden: hoe beter wij elkaar kennen, ook onze privé situaties, hoe beter we op elkaar kunnen afstemmen. En daar plukken onze cliënten de vruchten van! Want wij kunnen onze uiterste best doen voor onze cliënten, maar als we niet voor onszelf en elkaar zorgen komt er nog niets van terecht! Hoe fijn is het dan om niet alleen te vergaderen, maar ook creatief bezig te zijn, een lief-en-leed rondje te delen en samen te eten…

Deze teambuilding hadden we (dankzij organisator Tineke!) ook diverse inspiratierondes waarin we met elkaar deelden wat ons inspireert in ons vak, een lied – een tekst – een persoon… En dat leverde een mooie inspiratiemuur op! Heerlijk om dat met elkaar te delen en van daaruit weer nieuwe plannen te maken voor de komende tijd!

De workshop leverde een mooi aandenken voor de komende Kersttijd en de foto’s een terugblik!
En ja, dit soort dagen kunnen alleen dankzij een fantastische waarneemster (dank Suzanne!) en onze behulpzame mannen en kids die ons laten gaan en thuis alles door laten gaan!

Ps: de escaperoom bleek een bevalling, sjonge wat een moeilijke toestand zeg! Nu snapt Rosanne haar claustrofobie: je kunt er beter uitkomen en iemand er uithelpen dat er in blijven zitten😊…!

Bekijk ook de foto's!