Direct aanmelden!

Jaah… bijna ben ik er weer! Ik ben twee maanden met verlof geweest. Heerlijke maanden als ik zo terugkijk! Het woord verlof riep bij sommigen wat verwarring op: heb ik iets gemist? Krijgen jullie (weer) een kindje? Is het zorgverlof, is er iemand ziek? Nee, niets van dat alles… Maar omdat het toch ook meer was dan vakantie noemden we het verlof. Even niet werken, niet omdat het moet of nodig is, maar omdat het kan. Dit was mijn verlof:

 

V – vakantie

Ja, toch ook wel. In de meivakantie heerlijk 9 dagen weg met het gezin. Vorig jaar zomer geklust en verhuisd en ondertussen doorgewerkt, hadden we onze zomervakantie toch wel gemist. En nu dus dubbel en dwars ingehaald. En dan ook nog een weekendje kamperen met Pinksteren… fijn!

E – eten koken

Een hobby, eten koken. Altijd, ook op werkdagen vind ik het fijn om met aandacht te koken en regelmatig wat nieuws uit te proberen. Alleen laat het hectische vak van verloskundige zijn dat niet altijd toe. Daarom stond er op mijn ‘bucket list’ voor mijn verlof ook: iedere week een nieuw recept uitproberen. En dan vooral ook recepten die straks in het dagelijks leven ook weer makkelijk uit te voeren zijn… Er zijn dan ook weer wat nieuwe lekkere dingen op het lijstje favorieten verschenen! En dat vinden man en kinderen helemaal niet erg 😉.

R – regelmaat

Gewoon thuis zijn, beschikbaar zijn. Aandacht voor de andere gezinsleden, net even wat meer dan anders. Zelf naar school kunnen – eenvoudig ja kunnen zeggen als iemand vraagt of je even hebt… Voor manlief fijn om even ongestoord door te kunnen werken (en niet door een bevalling opeens wel kinderen van school te moeten halen); voor onze jongens heel plezierig. En voor mezelf ook heerlijk!

L – leren

Als verloskundige moet je elke 5 jaar minimaal 200 punten gehaald hebben om geregistreerd te blijven in het kwaliteitsregister. Dat komt neer op 40 punten per jaar. En de meeste nascholingsdagen leveren 5 a 6 punten op. Dat is in een normale werkweek best een extra belasting in de agenda. Goede reden dus om verlof ook te gebruiken om wat extra punten te verzamelen. Met 13 punten is dat best aardig gelukt!

O – ontspannen inspannen

Verloskundigen zijn gewend om bij iedere intake te vragen naar voeding en sport, onder andere. En als je als zwangere niet sport willen we nog wel eens benadrukken welke voordelen het heeft om dat wel te doen. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we het zelf ook wel eens lastig vinden! In combinatie met werk, de onregelmatigheid, de aandacht voor het gezin en huishouden. De spreekuren in de avond; probeer dan maar eens een vaste sport er in te krijgen! Daarom was 1 van mijn doelen om meer beweging te krijgen – en dan ook op een manier die ik vast kan houden. Ik wandelde al regelmatig, maar ik heb nu doelen gesteld: minimaal 40 km per maand. En dan bij te houden met de stappenteller. En het geldt alleen als het ook echt een stevige wandeling is…! Het is gelukt: bijna althans… April telde ik 35,9 kilometers en in mei staat de teller tot nu toe op 49,9. Nu nog vasthouden!

F – familie en vrienden

Ja, ze zijn wat gewend – 5 minuten binnen op een verjaardag en weer weg moeten naar een bevalling of niet kunnen komen omdat ik dienst heb en het te ver uit de buurt is, vrienden en familie weten niet beter. Daarom des te fijner om nu te kunnen plannen, zelf familie uit te nodigen voor een BBQ; met Lieneke (oud-collega) een heerlijke high tea te nuttigen en daar bijna 3 uur ongestoord over doen. Dat soort dingen, heerlijk!

VERLOF

dus, nu weer bijna voorbij. Of mijn lijstje met doelen allemaal behaald is? Nee hoor, er ligt nog steeds een schilderklusje te wachten en de schuurzolder bij mijn ouders moet ook nog opgeruimd (verhuisrommel ☹). Is dat erg? Helemaal niet! Het is ook weer fijn om te beginnen met werken. Want ja, ik heb jullie gemist. De mooie belevenissen, het meeleven en mee-ervaren. Het verlof was de moeite waard – en zeker te adviseren: neem af en toe pauze. Om dan vanaf het afstandje weer te kunnen zeggen: mijn werk? Mijn baan? Nee, het is toch echt mijn bestaan! Tot snel weer!