Direct aanmelden!
Lieneke
oud-collega, verloskundige

Voluit heet ik Lieneke Bremmer – van Hengel, getrouwd met Marijn en moeder van Mathilde (2009), Aron (2011), Winston (2014) en Maria (2016). Erg leuk was het voor ons om te ervaren wat het is om zelf kinderen te krijgen! Eigenlijk was alles heel interessant om zelf mee te maken. Vooral vond ik het indrukwekkend om het gevoel te ervaren van ‘ouder worden’, wat zijn climax bereikt met de geboorte van je kind! Prachtig om dat weer mee te beleven als ik bij de geboorte van jullie kindje aanwezig ben.
Ik ben geboren en opgegroeid in Apeldoorn. Als oudste van 10 kinderen ben ik gewend aan het feit dat er altijd wel wat te doen is, maar ook dat er verschillende spitsuren op de dag zijn. Dat past een beetje bij het werk van een verloskundige. Altijd werk, en soms opeens spitsuur. Een leuke uitdaging om dat te managen! Om het verloskundige vak inhoud te geven heb ik na het VWO de opleiding Verloskunde gevolgd. In die tijd heb ik in Rotterdam gewoond en daar hebben Rosanne en ik elkaar ontmoet en zelfs 2 jaar samen in een studentenhuis gewoond. Je begrijpt het waarschijnlijk al, in het hartje van Rotterdam zijn ook de plannen voor een Veense praktijk geboren! In 2006 ben ik samen met Rosanne de praktijk gestart, en na ruim 8 jaar praktijkeigenaar te zijn geweest, heb ik het stukje bedrijfsvoering voorlopig vaarwel gezegd. Ons gezin is inmiddels een bedrijfje geworden, en het verloskundige vak is daarnaast uitdagend genoeg 😉

Vlak voor mijn afstuderen had ik nog geen zicht op een eerste werkplek, maar 2 dagen voor de diplomering werd ik gebeld door de verloskundigenpraktijk in mijn eigen woonplaats, destijds Ermelo, waar ik voor de zomerperiode aan de slag kon. Ik heb daar voor het eerst mijn verloskundige vleugels uitgeslagen en veel geleerd. Daarna ben ik hier en daar in Nederland werkzaam geweest als verloskundige en heb op die manier in veel keukens mogen kijken. Dit maakt dat mijn persoonlijke visie op de verloskunde steeds scherper staat, maar nog steeds in ontwikkeling is. Ongeveer een half jaar na mijn afstuderen heb ik ook mijn bevoegdheid tot echoscopiste mogen behalen; een verrijking voor mijn vak als verloskundige.

Als verloskundige vind ik het vooral leuk om helder te krijgen wat iedere zwangere nodig heeft, wat voor haar het juiste beleid of plan is. En daar hoort ook een stukje uitleg en advies bij, daar kan ik echt van genieten! Ook typeert het mij als verloskundige dat ik de schoonheid en kracht van een normale zwangerschap en bevalling zie, en natuurlijk weet je daardoor juist ook hoe lastig het kan zijn als het anders gaat!
Wij genieten een heel groot voorrecht in Nederland, waar velen in de wereld jaloers op zijn! Bij ons in Nederland is het mogelijk om een zwangerschap, bevalling en kraambed te laten begeleiden buiten het ziekenhuis. En dat is toch eigenlijk ook logisch als er geen ziektes of complicaties zijn? Want wat is er ‘normaler’ dan de voortplanting van de mens? Voor mij is het een uitdaging om ook tijdens de bevalling die normale kracht van iedere vrouw te zoeken, te bekrachtigen, te bevestigen door zoveel mogelijk rust te scheppen, uitleg te geven en ontspanning voor de moeder te zoeken, zodat de ouders dit intense moment van geboorte ook als onvoorstelbaar mooi mogen ervaren.

terug naar het team