Direct aanmelden!
Ellen van Ginkel
Sensiplan-consulente
038-3868540
Terug naar overzicht

Inzicht in je eigen vruchtbaarheid is waardevol voor elke vrouw. Je bent uniek! Ons vrouwelijk lichaam is zo mooi en zit wonderlijk in elkaar. Hormonen spelen een grote rol ook al ben je je daar niet altijd van bewust. Ben je er blij mee, of soms ook niet? Iedere cyclus is anders, je leefstijl en omstandigheden kunnen daar invloed op hebben.

Vrijwel elke maand begint er in het vrouwelijk lichaam een nieuwe cyclus. Dat weet je, doordat je gaat menstrueren. Daar kun je niet omheen! Maar weet je eigenlijk ook wat er nu echt in je lichaam gebeurt? Hoe zit je cyclus in elkaar? Wanneer ben je wel of juist niet vruchtbaar? En welke invloed heeft dat op je wens om al dan niet zwanger te worden en hoe zou je deze kennis kunnen toepassen?

Tijdens de workshop hoop ik uitgebreid te vertellen over de menstruele cyclus en hoe Sensiplan bij deze kennis aansluit, uiteraard met beeldmateriaal en in interactie met de deelnemers.
Vanuit mijn ervaring als Sensiplan-consulente weet ik dat er voor veel mensen een wereld open gaat als ze ontdekken hoe hun menstruele cyclus in elkaar zit. Ben je ook nieuwsgierig geworden? Check de agenda voor de eerstvolgende workshop en meld je dan via de agenda aan.
Ik hoop je te zien tijdens de workshop!

Naast workshops bij Creation geef ik verschillende Sensiplan® cursussen.

 • Basiscursus Sensiplan: als anticonceptiemethode.
 • Sensiplan bij kinderwens.
 • Sensiplan tijdens de borstvoedingsperiode. Na de basiscursus.
 • Sensiplan tijdens de overgangsfase. Na de basiscursus.
 • Opfriscursus Sensiplan.

 

Over mijn achtergrond

Tijdens mijn werk als verpleegkundige op gynaecologie en verloskunde kwam ik al vaak in aanraking met vrouwen met cyclus/vruchtbaarheidsproblemen. In 1991 ben ik zelf met, (toen)NFP/Sensiplan(nu), begonnen omdat ik geen hormonen mocht gebruiken. Inmiddels heb ik ruim 30 jaar gebruikerservaring opgebouwd. Steeds meer vrouwen kwamen met vragen over natuurlijke gezinsplanning en Sensiplan. Sinds 2017 ben ik werkzaam als gecertificeerd Sensiplan® consulent en heb ik al veel vrouwen met hele uiteenlopende cycli mogen begeleiden. Zoals bv. onregelmatige, hele korte of lange cycli, vrouwen met PCOS en vrouwen die willen stoppen met hormoongebruik. Ik ben getrouwd met Kees. Samen hebben we 3 zoons gekregen en inmiddels ook een hele lieve kleindochter.

Heb je persoonlijke vragen? Neem gerust contact op!

Stuur Ellen een bericht

  Bij voorkeur ontvang ik een reactie: *
  per e-mailper telefoon

  Velden met een * zijn verplicht.