Direct aanmelden!

Onwerkelijk lig ik op de echobank, niet veel later zien we ons kindje. Wat bijzonder, een groot wonder, een hartje dat klopt. Uit ervaring weten we dat het ook anders kan… een tijd van verwachten; onzeker, spannend. Maar altijd de mogelijkheid om extra langs te komen voor een controle, dat geeft rust.

Corona tijd maakt alles anders. Consulten via de telefoon, anders maar zeker niet minder betrokken. Samen met de vertrouwde gezichten van Creation bereiden we ons goed voor. Zouden we dit keer thuis ons kindje kunnen ontvangen? Gaan we de borstvoeding nog een keer proberen? Voor elk onderwerp en elke vraag is ruimte. Dat geeft vertrouwen en een goede basis voor de bevalling.

De bevalling start met een onzeker en spannend begin, maar na een telefoontje met de dienstdoende verloskundige kunnen we ontspannen verder. Na een aantal uren bel ik nog een keer. Het lijkt ons goed dat er iemand komt kijken hoe alles vordert. Drie centimeter ontsluiting is de conclusie. Er is dus nog wel wat tijd nodig. We maken afspraken wanneer de verloskundige weer langs komt, tenzij alles sneller gaat. En ja dat gebeurt, ons kindje laat zich niet tegen houden want zodra de verloskundige opnieuw een stap over de drempel doet moet er hard gewerkt worden.

Wat heerlijk om iemand aan mijn bed te hebben die mij met vertrouwen door de bevalling heen leidt en ook precies in de gaten heeft wat ik nodig heb. Niet veel later komt onze dochter ter wereld. Wat een groot wonder. Zo bijzonder om thuis op je eigen plekje te mogen bevallen. De goede voorbereiding maar ook het vertrouwen in de verloskundige gaf zoveel vertrouwen dat het ontspannen ging. Dat dit anders kan hebben we na een eerdere ziekenhuisbevalling ervaren.

Gelukkig en dankbaar gaan we de kraamweek in. Enkele dagen later komen er zorgen. Ook dan is er een verloskundige die langs komt, de juiste stappen zet én er voor ons is. Als later die dag een ziekenhuisopname nodig is staat ze weer voor ons klaar. De betrokkenheid blijft groot: een belletje, een bezoekje, precies wat we nodig hebben. Wat is het fijn om mensen om je heen te hebben die je door het hele proces van zwanger zijn en bevallen heen helpen maar ook er zijn als je kraambed geen roze wolk meer is!

Als de roze wolk gelukkig aan het einde van de kraamweek toch weer komt, sluiten we de verloskundige zorg af. Tenminste dat dachten wij… alleen de nacontrole stond nog gepland. Totdat de telefoon gaat na een weekje en een van de verloskundige belt. ‘Hoe is het met jullie en hoe is het met jullie meisje?’ Dit belletje heeft voor ons nog eens onderstreept wat we de hele periode hebben ervaren: we worden gezien, ons gezin heeft een plekje in het hart van de verloskundigen, in mooie en moeilijke momenten. Dat is wat je elke ouder en hun baby’tje gunt!