Direct aanmelden!

Ben je het binnenzitten ook zat? Heb je zin in de lente? Ben je zwanger, wil je sporten, maar weet je niet hoe in deze gekke coronatijd?
Wij hebben de uitdaging! Download de app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting en doe mee met onze wedstrijd! Lees hieronder hoe en waarom…

Het valt ons op dat steeds minder zwangeren sporten in coronatijd. En dat snappen we wel. Van de bank afkomen is al lastig als je minder fit voelt, en nu zijn de sportscholen ook nog dicht. Natuurlijk zijn er leuke online alternatieven en sportscholen die buitenactiviteiten organiseren, maar dat is niet voor iedereen een goede optie…

Waarom zou je sporten als je zwanger bent? Je figuur raak je toch kwijt en de kilo’s komen erbij in plaats van er af… Uit onderzoek blijkt dat als je in goede conditie bent, je minder kans hebt op rug- en bekkenklachten in de zwangerschap. Daarnaast duurt je bevalling gemiddeld een uur korter, heb je minder kans op uitscheuren en knap je sneller op! Heel logisch natuurlijk: fitter er in, is fitter eruit!

En dan nu de uitdaging: de Hersenstichting heeft een mooie app, de app ‘Ommetje’; als je deze download kun je vanaf zaterdag aanmelden bij team ‘CreationFit’ als je zwanger bent of bij ‘CreationMommy’ als je bevallen bent. Zaterdag delen we de teamcode. En vanaf dan beginnen we: loop iedere dag een ommetje van minimaal 20 minuten en verdien zo punten. Als je voor 9 uur ’s ochtends loopt krijg je extra punten en zo zijn er nog meer maniertjes om te stijgen op de ranglijst.

Dat ga je niet voor niets doen! Op 1 april (geen grapje!) is de eerste trekking: wie op 1 april om 00:00 uur bovenaan staat in de lijst krijgt een prijsje; en ook de nummers 2 en 3 worden door ons op het podium gezet. Daarna gaan we gewoon door, elke 2 maanden prijs (eerdere winnaars uitgesloten), zolang de coronamaatregelen (deels) gelden. En als we daarna nog zin hebben, dan gaan we gewoon door!

Een echte gedragsverandering duurt tenslotte 9 maanden… Doe je mee?!