Direct aanmelden!

Waar je bij een zwangerschap 9 maanden krijgt, gaat het bij adoptie vaak heel anders. Afgelopen donderdag 27 februari kregen wij, Rosanne en Martin met onze zoons toch heel onverwacht een prachtig bericht: ons is een dochter en zusje toegewezen!

Na een lange tijd op de algemene wachtlijst mochten we afgelopen herfst onze documenten verzamelen om op te sturen naar Zuid-Afrika, het land waar ook onze jongens vandaan komen. Ongeveer half januari, dus nog maar 4 weken geleden, lag ons dossier in Zuid-Afrika. Vanaf dat moment kan er een match gemaakt worden. De ervaring leert dat het dan nog vaak 1,5 tot 2 jaar duurt. Groot was dan ook onze verrassing dat we nu al gebeld werden!
Onze dochter Hannah is nu 15 maanden oud en geboren in de regio Johannesburg. Een leuk klein meisje dus nog… We mogen haar al snel gaan ophalen; op 18 maart a.s. vertrekken we om, als alles goed gaat, 18 april weer terug te komen.

Dat betekent heel veel: spulletjes verzamelen, vrij vragen voor onze jongens van school en niet te vergeten een nieuw rooster voor werk (lang leve de to-do-lijstjes)! Gelukkig ben ik omringd door fantastische collega’s en was het nieuwe rooster binnen korte tijd klaar. Voor de komende tijd betekent dit dat je als zwangere nog steeds voornamelijk gezien zult worden binnen je eigen team, zeker op het spreekuur. Voor de dienst (en dus bevallingen en kraamvisites) zullen de collega’s af en toe voor twee teams dienst doen. Ben je benieuwd welke dagen? Vraag er gerust naar!

Daarnaast is het zo dat we voor de aanstaande zomer al een collega hadden gezocht om ons te helpen in vakantietijd. We hebben haar gevraagd om in mei te beginnen in plaats van in juli. Als dat allemaal doorgaat lezen jullie binnenkort een voorstelverhaaltje! Vanaf dat moment gaat alles weer in je eigen team, behalve dat ik hulp krijg van een extra collega die ‘vliegende keep’ kan zijn!

Na terugkomst zal ik minder werken om zo samen met mijn man er thuis voor de kinderen te kunnen zijn. Onze nieuwe collega en ik zullen onze taken zo goed mogelijk verdelen… Even een stapje terug dus! We zullen vast weer tijd nodig hebben om te wennen en in balans te raken, maar voor nu zijn we vooral heel blij en dankbaar dat we voor dit mooie meisje mogen gaan zorgen!

Voor nu even een blije ‘vlag’-foto, een foto van Hannah volgt later!