Direct aanmelden!

Creation is ontstaan in pyjama zeggen we weleens. Toen Lieneke en Rosanne de praktijk opzetten / bedachten, was dat vanuit hun studentenhuis in Rotterdam waar ze samen woonden. Het ontstaan vierden we met onze (toen nog) vrienden Martin en Marijn in restaurant Lulu in Rotterdam. We hadden nog geen cliënten en geen euro te besteden, maar we geloofden er in!

En zie nu, op teambuilding met 7 fantastische collega’s… Nog steeds in pyjama (onder andere😉) en nog steeds even inhoudelijk. Het mooie is dat we elke teambuilding weer, uitkomen bij onze visie: nieuw leven, een wonder. Een wonder wat tijd en aandacht verdiend.
Deze keer hebben we bijvoorbeeld heel inhoudelijk nagedacht over onze informatievoorziening. Lianne en Annelies zijn alle folders doorgegaan die we in de zwangerschap meegeven. Van Grote Geboortegids tot de folder over huid-op-huidcontact. Folders van onze beroepsorganisatie de KNOV, folders van andere experts of onze zelfgeschreven informatie. Zij hebben alle folders vooraf beoordeeld: op leesbaarheid, op overlap met andere informatie, hoe nuttig het is en of het meegegeven wordt op het goede moment. Zo gingen we gezamenlijk de powerpoint door. Er vielen folders af, die gaan we niet meer meegeven; er moeten folders herschreven worden en die taken hebben we verdeeld. Alles omdat we weten dat je in de zwangerschap op zoek bent naar betrouwbare informatie, maar ook dat het moeilijk is om alles te lezen en al helemaal om het te onthouden!

We hebben gekeken wat digitaal kan (of zelfs moet) en wat beter op papier kan. We beoordeelden de Zwapp, een nuttige regionaal aangepaste app met goede informatie. De komende tijd werken we dat verder uit, onder andere door folders te herzien. En zo zijn we weer een stapje verder. Denken we tenminste. Want graag horen we ook van jou: wat heb je aan informatie gemist en wat vond je juist heel fijn? Wat heb je nodig om gerust je zwangerschap te doorlopen en de goede keuzes te maken? We horen graag ook van jou!

Deze keer geen restaurant, maar wel twee keer een diner door de huiseigenaar die ook hotelschool gevolgd bleek te hebben. En onder het genot van lekker eten praatten we bij: omdat we allemaal vrouwen zijn die niet alleen verloskundige zijn, maar ook ons gezin en onze familie hebben. Ons sociale leven en andere verplichtingen. En hoe blijven we in balans? Hoe zorgen we voor elkaar en voor onszelf? Hoe blijven we genieten van ons vak en blijft er toch ook tijd over voor ontspanning?! Best weleens lastig om een goede balans te vinden, maar waardevol om met elkaar te delen en ideeën op te doen! Zo doen we met elkaar wat jullie ook met ons doen: kwetsbaarheid delen en er samen krachtig door worden…