Direct aanmelden!

Oudejaarsdag, een moment van terugblikken en vooruitkijken. Een dag voor lijstjes ook…

Het afgelopen jaar 2018 zijn er in onze praktijk 297 kinderen geboren; wat een blijheid! Echter, 4 kindjes van hen overleden kort voor of net na de geboorte… wat een verdriet ook… We begeleidden 45 zwangeren die een miskraam kregen, soms met heftige gevolgen zoals een operatie bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Bevallingen die zo voorspoedig gingen dat de baby er al was voordat wij er waren… Bevallingen waar we uren naast zaten – of die eindigden op de operatiekamer bijvoorbeeld. Meestal met gelukkig een goede afloop! Al met al enorme belevenissen… Zoals ook twee van ons die een zusje mochten begeleiden in de zwangerschap en bij de bevalling van een nieuw familielid – zodat we behalve verloskundige ook tante waren / werden, net hoe je het bekijkt! Heel speciaal en intens was dat…

Een vensterbank vol kaarten

Zo zouden we heel veel getallen de revue kunnen laten passeren: 1.768 uur spreekuur gedaan, meer dan 5000 telefoongesprekken gevoerd, ontelbare mailtjes beantwoord; bloeduitslagen verwerkt, metingen van 20-wekenecho’s ingevoerd… En achter al deze cijfertjes zit een verhaal. Een gezicht, een gezin, een baby… een gebeurtenis…

En als wij al zo terugkijken: hoe zal het dan ook voor jullie, onze cliënten, zijn? Ook jullie hebben een jaar achter de rug waarin veel veranderd is. Blijde dingen, verdrietige gebeurtenissen; spannende en moeilijke periodes, of juist heel verrassende en meevallende zaken. Teveel om op te noemen… We vinden het fijn om jullie te laten weten: ook wij denken terug… En, als het fijn was: heerlijk! Geniet nog lekker na… Als het moeilijk was, of nog is: sterkte!

Terugkijken is soms gemakkelijk en soms ingewikkeld, maar je weet in ieder geval wat er is gebeurd. Vooruitkijken is een uitdaging: dat kunnen we geen van allen. We kunnen wel hopen op een mooi nieuw jaar. En vanuit hoop willen we jullie allen een goede jaarwisseling wensen, een voorspoedig en gezegend nieuwjaar! Wij hopen ons weer in te zetten voor jullie, te genieten van ons werk en jullie bij te staan…

De beste wensen voor 2019!