Direct aanmelden!

Hoe wij werken

In onze praktijk werken wij met 8 verloskundigen, in 4 teams van 2 verloskundigen. De huidige teams zijn: Corianne & Hilde (inclusief Lunteren) ; Lydia & Suzanne (inclusief Elst) Tineke & Annelies (inclusief Ederveen) en Lianne & Rosanne. Dit betekent dat je de planbare afspraken, zoals de controles in de zwangerschap, bij 2 vaste verloskundigen krijgt. Op deze manier heb je dus kans op 1 van de 2 vaste verloskundigen bij de bevalling. 2 van de 4 weekenden werken we met een ander team als achterwacht. De vakanties proberen we zoveel mogelijk binnen hetzelfde team op te vangen, behalve de zomervakantie. Wij hechten grote waarde aan laagdrempelig in contact zijn met elkaar, daarom krijg je altijd een van de verloskundigen aan de lijn als je ons belt. Op deze manier verlenen we optimale zorg met echt korte lijnen!

Ontdek wie wij zijn

Voor wie wij werken

Onze verloskundigenpraktijk is gevestigd in Veenendaal en Lunteren, maar wij verlenen ook verloskundige zorg in de plaatsen rondom Veenendaal en Lunteren, zoals Elst, Overberg en Ederveen. In Ederveen houden wij zelfs spreekuur. Twijfel je of je binnen ons verzorgingsgebied valt, vraag ons gerust.

Tijd en aandacht

Volgens de norm van onze beroepsgroep, de KNOV, kan een verloskundige ongeveer 105 zwangeren en bevallingen per jaar begeleiden als ze een fulltime baan heeft. Het aantal zwangeren per verloskundige ligt in onze praktijk rond de 55. Hierdoor hebben wij veel tijd en aandacht en geven we jou als zwangere de mogelijkheid ons goed te leren kennen, en leren wij ook jullie goed kennen. Op deze manier ontstaat een vertrouwensband die noodzakelijk is bij de begeleiding tijdens de zwangerschap, maar zeker ook tijdens de bevalling! Aangetoond is dat een intensievere begeleiding en vertrouwen zorgt voor een beter verloop van de bevalling en voor een grotere tevredenheid.  Om deze redenen willen we onze kleinschaligheid inzetten voor een persoonlijke begeleiding van jullie zwangerschap!

Voorbereiding

Tevens bieden we in onze praktijk diverse informatieavonden, bijvoorbeeld over borstvoeding, de menstruele cyclus of over de bevalling. Erg nuttig en heel leuk als voorbereiding op de komst van jullie kindje. Ook organiseren we met regelmaat draagdoekworkshops en incidenteel kleine evenementen. Voor meer informatie hierover, check agenda.

Wij zijn ervan overtuigd dat zwangerschap en bevallen normale en natuurlijke gebeurtenissen zijn. Maar ook heel bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen die om zorgvuldige en betrokken begeleiding vragen. Onze motivatie om jullie deze begeleiding te geven, putten wij uit onze visie op het nieuwe leven dat jullie hopen te ontvangen!

KNOV

Wij staan als verloskundigen ingeschreven in het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie KNOV. Verloskundigen die hierin geregistreerd staan werken volgens de standaarden en overige richtlijnen van de beroepsorganisatie en zorgen dat hun kennis en vaardigheden op peil blijven.

WHO / Unicef Baby Friendly Hospital Initiative

In 2008 hebben wij het certificaat voor borstvoeding gekregen. Wij zijn een WHO / Unicef Baby Friendly Hospital Initiative gecertificeerde verloskundigenpraktijk. Hiermee voldoen wij aan hoge internationale kwaliteitseisen ten aanzien van de zorg voor moeder en kind.