Direct aanmelden!
Rosanne
Verloskundige, echoscopiste, praktijkeigenaar
BIG-geregistreerd.
BIG-nummer: 49057713203

Wat leuk om je vast ‘digitaal’ te ontmoeten en je de kans te geven wat te zien en lezen over onze praktijk, maar ook over onszelf!

Allereerst eens iets over mezelf en mijn gezin. Ik ben geboren als oudste in een gezin met 3 meiden met een moeder als kraamverzorgster en een vader die adviseert in het boerenbedrijf. Als kind zei ik daarom ook altijd dat ik moeder, boerin en verloskundige wilde worden… Al heeft mijn beroepskeuze ook nog diverse andere varianten gekend! Zo wilde ik ook wel juf worden, fysiotherapeut of dierenarts… Al met al ben ik geen boerin geworden omdat ik niet de juiste boer tegen kwam, maar een leuke man die in mijn studententijd tegenover mij kwam wonen, in Rotterdam… Sinds mei 2007 ben ik getrouwd met Martin. Mijn ouders wonen nog steeds in Barneveld, 10 jaar bracht ik door in Rotterdam en nu al weer sinds 2008 woonachtig in Veenendaal.

Inmiddels zijn Martin en ik ook ouders geworden, van twee prachtige zoons en een dochter. Wij hebben geen biologisch eigen kinderen, maar onze kinderen zijn geadopteerd vanuit Zuid-Afrika. Josiah (2012) is als eerste in ons gezin gekomen als baby van 11 maanden. Shawn (2009) kwam ruim een jaar later in ons gezin en daarmee waren we gelijk een kleuter rijker: hij is was al bijna 6 toen hij bij ons kwam. Nog weer vijf jaar later is Hannah (2018) bij ons gekomen. Ervaringen die heel speciaal en bijzonder zijn, zeker de laatste reis die we maakten tijdens de Covid-19 pandemie (compleet met lockdown, onzekerheid en repatriëring…). Maar, geboren uit je buik of geboren in je hart: de ervaring is even overweldigend en speciaal. Onze kinderen hebben medisch gezien wat bagage en we zijn blij dat wij hun vader en moeder mogen zijn en een warm en liefdevol thuis mogen bieden.

De dagen dat ik niet werk houd ik me bezig met mijn gezin, rondom het huis. Ik kook graag en we houden als gezin erg van firemeat (= BBQ – leuk een kind wat Nl leert en je het woord BBQ probeert uit te leggen!) en daarmee ook van -lange- zomeravonden… Het buitenzijn, op de fiets, naar het bos – lekker in de tuin: heerlijk!

In 2006 ben ik samen met Lieneke met Creation gestart. Lieneke en ik hebben bij elkaar in huis gewoond. Terwijl zij de verloskunde studie deed, was ik bezig met mijn tweede studie: geneeskunde. En in ons studentenhuis is het plan voor Creation ‘geboren’… In eerste instantie dacht ik dat ik na het afronden van mijn geneeskunde studie wel weer zou stoppen met Creation (ik zou Lieneke wel helpen ‘opstarten’), maar daar ben ik van teruggekomen. Een tijdje heb ik een baan als arts in een verpleeghuis gecombineerd met het werk in de praktijk, maar toen de praktijk en onze gezinnen gingen groeien werd dat teveel. Momenteel concentreert mijn werk zich dus op de verloskundigenpraktijk. En daarin is genoeg uitdaging! Om bij te leren (zo ben ik inmiddels ook echoscopiste), maar vooral ook omdat ieder gezin, iedere zwangere, iedere bevalling weer anders is. En dus ook een andere begeleiding vraagt…

In alles wat er passeert in je zwangerschap en tijdens je bevalling, de mooie maar ook de lastige en moeilijke dingen, wil ik graag meedenken en mijn kennis gebruiken. Het blijft zo bijzonder om deze prachtige gebeurtenissen mee te maken en onderdeel te zijn van een bijzonder moment… Daar krijg ik altijd energie van, ook al is het ‘s nachts! Ik hoop jullie te ontmoeten. We weten dat er momenten zijn dat je kwetsbaar bent, maar: heb je iets te vragen of op te merken, dat mag altijd!

Tot ziens!

Terug naar het team