Direct aanmelden!
Maaike
verloskundige, waarnemer
BIG-geregistreerd.
BIG-nummer: 09931220803

Vanaf maart hoop ik, Maaike, (weer) bij Creation te komen werken als verloskundige. Ik stel mij daarom graag even voor.

Voor sommigen ben ik een bekend gezicht omdat ik na mijn afstuderen, nu bijna twee jaar geleden, een tijd bij Creation heb gewerkt. De afgelopen vijf maanden heb ik in Oeganda gewerkt en gewoond, een lang gekoesterde droom. Ik heb mij daar als verloskundige in mogen zetten. Een onvergetelijke ervaring! Gaaf,  leerzaam maar ook zeker niet altijd makkelijk.

Met eigen ogen heb ik gezien wat veel onrecht er in de wereld is. Ondanks alle uitdagingen zijn de Oegandese vrouwen enorm sterk. Ik geef jullie graag iets van hun wijsheid mee! Zo weten ze dat de controle niet in hun maar in Gods handen ligt en vertrouwen Hem daarin.

Ze gaan de bevalling biddend en proclamerend door, en nadien wordt God geprezen! Daarnaast hebben ze vertrouwen in hun eigen kunnen. Ik ben een vrouw en vrouwen kunnen bevallen, mijn moeder en oma hebben het ook gedaan. Pareltjes van wijsheid.

Ik zie ernaar uit om weer bij Creation aan het werk te gaan. Jullie begeleiden in deze bijzondere periode is iets waar ik blij van word! Verder word ik ook erg blij van een boek, breiwerkje, taalles geven aan nieuw Nederlanders of op een terrasje zitten met vriendinnen.

Hoop jullie binnenkort te leren kennen!

Terug naar het team