Direct aanmelden!
Corianne
Verloskundige, lactatiekundige
BIG-geregistreerd.
BIG-nummer: 29908727103
NVL-nummer: 06111
IBCLC-nummer: 311-77388

Leuk om jullie alvast hier te ontmoeten en wat nader kennis te maken!

Hoe komt iemand ertoe om verloskundige te worden? Ik ben opgegroeid in Achterberg en kom uit een gezin met 7 kinderen. Het was tijdens een van de zwangerschappen van mijn moeder dat ik interesse kreeg voor het vak van verloskunde en ik erachter kwam dat dat toch wel héel interessant was. Vooral de steeds dikker wordende buik en dat kleine mensje daar binnen waren erg bijzonder. Je begrijpt: ik was degene die mijn broertje als eerste vasthield toen hij ’s nachts geboren werd..!

Kort daarna ben ik vanaf de middelbare school doorgestroomd naar de opleiding tot verloskundige in Rotterdam. Ik was toen nog maar 16 jaar en daarmee de jongste studente van de opleiding. In 2007 was ik ook de jongste van dat jaar die afstudeerde. Het weekend daarna was ik al volop aan het werk.

In het laatste jaar van m’n opleiding ben ik getrouwd met Jan Willem en we wonen tegenwoordig al weer een aantal jaren in Lunteren. Daar zijn ook onze drie dochters geboren: Lisette (april 2009), Julianne (december 2011) en Rosalyn (januari 2016). Erg bijzonder is het om zelf ook het moederschap te ervaren nadat je al zoveel moeders daarbij geholpen hebt.

Naast het werk als verloskundige heeft het geven van borstvoeding mij altijd erg geïnteresseerd. Daarom heb ik in 2010 besloten de opleiding tot lactatiekundige te gaan volgen. Een lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding. De belangrijkste reden daarvoor was dat ik veel vrouwen zag worstelen met de borstvoeding met als gevolg dat ze snel afhaakten. Het geeft erg veel voldoening om dit naast het gewone werk als verloskundige te mogen doen. Dan blijkt ook dat allerlei problemen met borstvoeding soms eenvoudig voorkomen kunnen worden en dat je met wat doorzettingsvermogen en goede begeleiding weer verder kunt.

Ik geniet volop van mijn beroep. Het is heel speciaal om steeds weer bij zo’n bijzonder moment uit iemands leven aanwezig te zijn. Iedere zwangerschap en bevalling is een wonder. Ieder wonder is uniek en verdient daarom een goede begeleiding. Samen met de collega’s wil ik ervoor zorgen dat je tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed deze goede begeleiding krijgt en dat je nadien terugkijkt op een mooie en bijzondere periode!

Terug naar het team