Direct aanmelden!
Conny
oud-collega, verloskundige, invalster

Ik ben geboren in Leerbroek, maar opgegroeid in Elburg. Vanaf mijn tiende jaar was ik vastberaden verloskundige te willen worden; onder de indruk van een kindje dat kon groeien in de buik van een mama… Doordat mijn buurvrouw jarenlang actief geweest was als verloskundige werd ik nieuwsgierig naar het vak. Ik was mij ervan bewust dat er een strenge toelatingsprocedure was gekoppeld aan de opleiding tot verloskundige, maar na het bezoeken van de open dag en contact met studenten van de academie, was ik definitief verkocht. Ik herinner mij nog goed dat mijn ouders met de positieve toelatingsbrief naar de supermarkt kwamen waar ik aan het werk was voor mijn bijbaantje. Het was van die oude buurvrouw van wie ik mijn eerste houten toeter kreeg toen ik was aangenomen aan de verloskunde academie in Groningen. In vier jaar heb ik veel gestudeerd, stage gelopen (met een lach en een traan), een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en ben ik getrouwd met mijn man Alexander.

Vlak voor mijn afstuderen had ik nog geen zicht op een eerste werkplek, maar 2 dagen voor de diplomering werd ik gebeld door de verloskundigenpraktijk in mijn eigen woonplaats, destijds Ermelo, waar ik voor de zomerperiode aan de slag kon. Ik heb daar voor het eerst mijn verloskundige vleugels uitgeslagen en veel geleerd. Daarna ben ik hier en daar in Nederland werkzaam geweest als verloskundige en heb op die manier in veel keukens mogen kijken. Dit maakt dat mijn persoonlijke visie op de verloskunde steeds scherper staat, maar nog steeds in ontwikkeling is. Ongeveer een half jaar na mijn afstuderen heb ik ook mijn bevoegdheid tot echoscopiste mogen behalen; een verrijking voor mijn vak als verloskundige.

Het ontstaan van nieuw leven, ontwikkelen van een kindje in je buik, het geboorteproces en het ouderschap; een bijzondere, wonderlijke fase in je leven. Het is mijn verlangen om als verloskundige jouw rots in de branding te zijn; een punt van geruststelling in het soms onstuimige verloop van een zwangerschap of bevalling.

Sinds juli dit jaar ben ik met veel plezier aan het werk bij Creation in verband met het zwangerschapsverlof van Lydia. Nu, een paar maanden onderweg, heb ik ook op praktisch gebied mijn draai gevonden in de praktijk en geniet ik van de fijne samenwerking, nieuwe mensen die ik mag ontmoeten en prachtige baringen die ik al heb mogen begeleiden. Ik zie er naar uit om jullie ook te ontmoeten. Tot ziens!

terug naar het team