Direct aanmelden!
Janneke
Verloskundige, waarnemer

Mijn naam is Janneke Drost-Meeuse en ik hoop de komende maanden als waarnemend verloskundige bij Creation aan de slag te gaan. Ik ben de tweede uit een gezin van vijf kinderen en kwam, een klein kwartiertje na mijn tweelingzus Corinda, ter wereld in het oude ziekenhuis in Ede. De eerste weken van mijn leven woonde ik in Lunteren, maar al gauw verhuisden we naar Veenendaal. Hier ben ik verder opgegroeid. Tijdens mijn middelbare schooltijd leerde ik Sjoerd kennen. In 2019 zijn we getrouwd en besloten we in Veenendaal te blijven wonen, dicht bij onze beide families en vrienden.

Al zolang ik weet van het bestaan van een verloskundige, was het mij duidelijk; dát is wat ik wil worden! Dit werd versterkt toen ik tijdens mijn middelbare schooltijd een keer bij een bevalling mocht zijn, wát was dit mooi! Ontzettend blij was ik dan ook toen ik door de selectieprocedure kwam en in Rotterdam de opleiding tot verloskundige mocht starten. Tijdens de opleiding heb ik veel stage gelopen en ervaring opgedaan in verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen verspreid over het hele land. Hoe meer ik bezig was in het werkveld, hoe meer ik voelde dat dit het beroep is waar ik enthousiast van werd. Heerlijk om dit prachtige werk te mogen doen!

Wat ik zo mooi vind aan verloskundige zijn? Iedere dag bezig zijn met datgene wat mij steeds opnieuw verwondert: de ontwikkeling en geboorte van nieuw leven. Ik vind het een voorrecht om keer op keer deel uit te mogen maken van deze intense gebeurtenissen in een mensenleven. Daarnaast is geen dag hetzelfde en geen mens hetzelfde. Een blijvende uitdaging die steeds opnieuw afstemming vraagt. Afstemming wat dagindeling betreft, maar ook afstemming op jou als zwangere en de mensen die om je heen staan. Jou de begeleiding geven die je nodig hebt, een luisterend oor bieden en uitleg geven, naast je staan in bijzondere, vreugdevolle, intense maar misschien ook moeilijke momenten, dát is wat ik graag doe. Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten!

terug naar het team