Direct aanmelden!
Hilde
Verloskundige
BIG-geregistreerd.
BIG-nummer: 9923547603

Mijn naam is Hilde. Ik ben opgegroeid in Bennekom en ben de jongste van 5 kinderen. Met drie artsen, twee fysiotherapeuten en één verpleegkundige in het gezin was het ook niet raar dat er dagelijks verhalen verteld werden over bloed, gekke ziektes en vreemde aandoeningen. Hoe meer er over medische zaken gepraat werd, hoe harder ik als puber riep dat ik nooit, nooit, maar dan ook nooit de gezondheidszorg in zou gaan. Maar ja, de tijd drong en voor ik het wist zat ik al in het examenjaar van het VWO. Ik ben het hele land doorgereisd om open dagen te bezoeken, maar er was geen enkele studie waar ik enthousiast van werd. Dan toch maar op de gezondheidszorg oriënteren. Vervolgens ben ik naar de open dag van de Verloskunde Academie in Rotterdam geweest. Binnen no time was het me duidelijk: ik wil verloskundige worden. Het leek me een enorme uitdaging om aanstaande ouders zo goed mogelijk te begeleiden in zo’n bijzondere periode van hun leven! Ik twijfelde geen moment en schreef me direct in voor de selectieprocedure. Gelukkig werd ik toegelaten!

Ik verhuisde naar Rotterdam en daar heb ik een onvergetelijke studententijd gehad. In Rotterdam kwam ik Wilhelm tegen, een jongen die ik al jaren kende vanuit mijn directe omgeving en gek genoeg werden we nu opeens verliefd. We zijn ondertussen getrouwd en omdat onze beide ouders in Bennekom wonen en we toch wel echt genieten van de rust en de ruimte op de Veluwe, besloten we om weer naar Bennekom te verhuizen. In 2016 zijn we ouders geworden van onze dochter Aimée.

In 2017 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Na mijn opleiding heb ik een tijdje in Ede gewerkt en vanaf april 2018 hoop ik het team van Creation versterken.

Verloskunde is mijn passie. Het is en blijft zo bijzonder dat in negen maanden tijd een klompje cellen uitgroeit tot een klein, volmaakt kindje. De combinatie van medisch handelen, keuzes maken en emotionele ondersteuning bieden geeft mij veel voldoening. Het meest fascinerende aan het begeleiden van zwangere vrouwen is het contact. De zwangere leren kennen, een vertrouwensband creëren en samen toeleven naar de geboorte van het kind. De vrouw begeleiden in de voorbereiding op de bevalling, het bespreekbaar maken van angsten, helpen vertrouwen te ontwikkelen in het eigen kunnen. Ik vind het geweldig om vrouwen te ondersteunen tijdens de bevalling, maar ook om ouders begeleiding te bieden in het kraambed. Tijdens alle mooie, bijzondere, maar soms ook spannende of verdrietige momenten tijdens de zwangerschap, bevalling of in de kraamperiode wil ik er zijn voor de zwangere en haar partner. Ik hoop u in de toekomst te ontmoeten.

terug naar het team