Direct aanmelden!

ControleAan iedere zwangere wordt prenatale screening aangeboden. Met prenatale screening worden de onderzoeken bedoeld die ontwikkeld zijn om tijdens de zwangerschap een verhoogde kans op een (aangeboren) afwijking vast te stellen. De verschillende onderzoeken zijn de screening op Down- Edwards- en Patausyndroom (dmv NIPT een bloedonderzoek) de vroege SEO (ETSEO) en de 20-wekenecho.

Het is goed om te weten dat je als aanstaande ouders het recht hebt om geen informatie te willen over deze 3 onderzoeken. Daarom zullen we tijdens de intake allereerst vragen of je informatie wilt ontvangen, voordat we over de inhoud zullen spreken. Wij zien het vervolgens als onze taak om het gesprek aan te gaan over jullie behoeftes, verwachtingen, onzekerheden en vragen over de gezondheid van jullie komende babytje. Wij nemen de tijd om te zorgen dat de gewenste informatie duidelijk is en helpen je zo nodig afwegingen te maken om tot een keuze te komen.

Tip: Zie de website van het RIVM waar je alle praktische en inhoudelijke informatie over deze 2 onderzoeken kunt vinden.

Terug naar pagina controles & onderzoeken