Direct aanmelden!

Google maar eens op de betekenis van flexibel… Je vind een mooie omschrijving zoals: ‘aan te passen aan de situatie als die verandert’; maar ook een website met synoniemen, voor de puzzelaars onder ons… op www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek; dan vind je wel 11 woorden die bij ‘flexibel’ zouden passen: 1) Aanpasbaar 2) Buigbaar 3) Buigzaam 4) Coulant 5) Eenvoudig aanpasbaar 6) Gedwee 7) Inschikkelijk 8) Lenig 9) Meegaand 10) Plooibaar 11) Soepel

Bijzondere intro van een blog van een verloskundigenpraktijk? Klopt, maar ook weer niet helemaal…

Stel je maar eens een bevalling voor: om die baby er uit te laten komen is er heel wat flexibiliteit nodig. Van de aanstaande vader, die zijn (werk-)agenda in de war ziet lopen, van de moeder – haar lichaam moet zich tenslotte behoorlijk flexibel opstellen om de baby er uit te werken… Flexibel moet ook de oppas zijn voor de andere kids, de verloskundige die net 2 uurtjes in bed lag en er weer uit mag. Want baby’s laten zich niet plannen. En dus moet alles en iedereen er omheen flexibel zijn…

Ons werk van alledag zou je zeggen. Toch is het niet helemaal waar we het nu over willen hebben…

We willen vooral jullie, onze cliënten, bedanken. Bedanken voor jullie flexibiliteit de afgelopen twee jaar. We realiseren ons dat met de komst van Covid-19 en alle beperkingen die daar bij hoorden, we ook van jullie flexibiliteit hebben gevraagd. Met of juist zonder kinderen op afspraak, telefonisch in plaats van fysiek. Afspraken die verzet werden omdat 1 van ons ziek thuis zat, of in quarantaine. Op allerlei manieren moesten niet alleen wij als verloskundigen flexibel zijn, maar ook jullie werden gedwongen om mee te bewegen. En dat hebben jullie oprecht heel soepel en goed gedaan, dank daarvoor!

Als je te lang flexibel meebeweegt, kan de rek er uit gaan. En dat willen we graag voorkomen. Daarom vragen we nog een poosje jullie begrip. Het liefst zorgen we voor jullie in echt kleine teams. Van 2, en max 3 verloskundigen. Dat is de afgelopen tijd niet gelukt; vooral door het bovenstaande. Zo werken we op dit moment ook in twee teams van 3 verloskundigen, met Corianne die daarnaast nog reïntegreert. Voor de rest van 2022 willen wij er graag voor zorgen dat wij weer uitgerust en opgeladen onze visie waar kunnen maken. Daarom hebben we besloten om de twee teams vast te houden tot het einde van het jaar.

Herinner je onze vacatures? We zijn heel blij dat we twee collega’s hebben gevonden die ons vanaf de zomer bij ons komen werken. Deze collega’s hopen er voor te zorgen dat wij allemaal 3 weken op zomervakantie kunnen. Daarna hopen ze te blijven. Ieder team van 3 zal er dus 1 extra gezicht bij krijgen. Niet een echt klein team dus, maar wel voorspelbaar. We hopen er voor te zorgen dat we goed aan elkaar overdragen, zodat er geen informatie verloren gaat – en jij je gekend en gehoord voelt! Wil je onze nieuwe collega’s leren kennen? Dat wordt ons volgende bericht!

Wij beloven dat we ondertussen goed gaan uitrusten, zodat we in het najaar plannen kunnen maken voor 2023: weer terug naar kleine teams, vertrouwde gezichten én uitbreiding van ons aanbod om zo te zorgen voor nóg betere zorg… en weer nieuwe flexibiliteit…