Direct aanmelden!

In ons dagelijks werk krijgen we er mee te maken: uitbreiding. Als we denken aan al de kids die het afgelopen jaar geboren zijn; 360 op het moment dat we dit schrijven, 20 december. Daar komen er vast nog wel 5 bij de komende dagen… Gemiddeld dus iedere dag 1… Dat zijn bijna evenzoveel gezinnen (4 keer was er een tweeling), ruim 14 schoolklassen vol. Wat een uitbreiding van Veenendaal en omgeving!

Uitbreiding, ook op ander manieren in het afgelopen jaar: Hilde en haar man werden verblijd met gezinsuitbreiding door de geboorte van Lauren. We openden een nieuwe locatie in Lunteren. En ons team breidde zich uit met twee nieuwe collega’s, Lianne en Annelies. En dan de uitbreiding waar we nu middenin zitten: de verbouwing in Veenendaal en de uitbreiding naar meer spreekkamers, meer ruimte voor onze assistente Mieke en door een inforuimte meer plek voor eigen infoavonden…

Er zijn echter ook stellen waar de gewenste uitbreiding van hun gezin echter eindigde in een miskraam of zelfs doodgeboren kindje. Of misschien volg je ons (nog) omdat je nog kinderwens hebt, maar de uitbreiding van je gezin uitblijft… Dan lijkt het misschien voor de buitenwereld dat er niets veranderd is, maar als je dit doormaakte weet je wel beter…

Uitbreiden is echter ook een oud-Nederlands woord met een andere betekenis. Denk maar aan ‘de vleugels uitbreiden over…’; dan betekent het zoiets als omarmen of beschermen. En dat is waar we bij de afsluiting van dit jaar even bij stil willen staan. Dat was onze intentie het afgelopen jaar: onze zorg uitbreiden rondom jou, je gezin. Een luisterend oor, een plek om jezelf te kunnen zijn met je plannen en je wensen. En in die omarming goed én professioneel te kunnen zorgen. Veilige en warme zorg met aandacht voor jou als eigen persoon, dat is wat vrouwen over de hele wereld, ongeacht hun afkomst wensen. En dat is een heel terechte wens. Een mooie uitwerking lees je (als je het Engels machtig bent) in dit artikel van een studie uitgevoerd in opdracht van de WHO

Voor 2020 nemen we dit ook weer mee: we beginnen straks met goede moed aan een nieuw jaar waarin we er weer voor jou en je gezin mogen zijn. Omdat nieuw leven een wonder is en wij in de prachtige gelegenheid zijn om daar bij te zijn… Van daaruit wensen we jou…

…heel goede Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!