Direct aanmelden!
Gluren bij de buren

Sinds oktober 2016 hebben we nieuwe buren. Bij de praktijk dan. Het oude gebouw van de Shelter is afgebroken en vervangen door heuse nieuwbouw. Helemaal uitgebouwd over het hele perceel, tot achter aan toe. En inmiddels is het gebouw bewoond. Er wonen vooral cliënten van Kwintes en van Abrona, zorgwoningen dus.

Daarmee rijst voor ons de vraag: als wij het gebouw van onze buren zo goed kunnen zien, wat zien zij dan van ons? Even gluren bij de buren dus maar…

Tijd voor een onderzoekje! Lydia en Rosanne hebben op een willekeurige donderdagmiddag een steekproef genomen: Lydia bleef op de praktijk en Rosanne ging op onderzoek uit. Op diverse locaties in het gebouw van de buren (hoezo, insluipers :-)!) wezen kijken of het mogelijk was om in de praktijkruimte naar binnen te kijken. Ondertussen met Lydia aan het bellen: steek je hand eens omhoog, ga eens hier of daar staan…

Buren Buren1

En wat bleek, het was dat Rosanne wist dat Lydia er stond / was, maar anders was het zeker niet duidelijk geweest. Niet herkenbaar in ieder geval. En al helemaal niet te zien welke kleding Lydia aan had (wel of niet haar sjaal om…). De onderzoeksbank is al helemaal uit beeld. Waarschijnlijk doordat het raam schuin staat, de grote vazen erin benemen het zich en het glas spiegelt.

Geen zorgen dus voor glurende buren!

Uiteraard zullen we ervoor zorgen dat als we bijvoorbeeld inwendig onderzoek doen we de gordijnen sluiten en de deuren op slot. Maar dat lijkt dus voorlopig voldoende!